Date companie
 
 
 
 

Proteste la combinatele chimice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, combinat chimic
 

Proteste în mai multe combinate chimice din țarã fațã de situația criticã a acestei industrii. Angajații se tem cã își vor pierde locurile de muncã, dupã ce se vor scumpi din nou gazele, una dintre materiile prime folosite în producție.

Zeci de angajați de la Nitroporos Fãgãraș și Viromet Victoria au pichetat prefectura din Brașov.

AMBIANTÃ (bat la tobe lângã un coșgiug)

La Nitroporos, peste 350 de oameni vor fi disponibilizați, iar la Viromet Victoria mai este materie primã doar pentru luna aceasta.

VOX: "- Sunteți printre cei disponibilizați? - Da. - Ce-o sã faceți de la 1 iulie? - Mã duc la cerșit. Altã posibilitate n-avem. La colț de stradã și stãm cu mâna întinsã."

VOX: "La vârsta mea, la 58 de ani, cine mã angajeazã? Mã dã afarã și fac cerere, mã-nscriu la astea 2 (cadru cu crucea si sicriul)"

LUCIAN CUPU, lider sindical Cartel Alfa Fãgãraș:"A apãrut o nouã lege a gazelor naturale care stipuleazã un grafic de creștere a prețului gazelor naturale astfel încât în octombrie 2014, comparativ cu ianuarie 2013, e o creștere de 160%, greu de suportat pentru agenții economici".

Ai angajații Combinatului Chimic din Bacãu au ieșit în stradã. Peste 400 de oameni vor rãmâne fãrã serviciu de la 1 iulie.

VOX: "Pentru locuri de munca, pretul la gaz este foarte scump. nu putem functionain continuare, avem familii, avem rate la banci."

DORIAN POCOVNICU, subprefect Bacãu: "Pana la aceasta ora au fost inaintate memorii catre prim ministru, catre toate ministerele de resort. (...) Raspunsurile au fost neutre, insensul ca s-a luat la cunostiinta toate aceste situatii, sunt discutii, dezbateri pe aceste aspecte, analize si speram ca saptamana viitoare sa apara si efectele acestor analize."

Din aprilie și pânã acum, angajații au ieșit de trei ori în stradã. Pe 11 și 12 iunie vor avea loc proteste la București, în fata Guvernului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2