Date companie
 
 
 
 

Proteste pasnice in Piata Universitatii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, igas, Jandarmerie
 

Câteva sute de români s-au adunat si miercuri seara în Piața Universității. La fel ca in ultimele zile, protestele antiguvernamentale si antiprezidențiale au fost pașnice. Doar 5 tineri au fost reținuți de oamenii legii. Reprezentanții Jandarmeriei au luat apărarea celor care încearcă să restabilească zilnic ordinea în Piață.

AUREL MOISE, șef Direcția Ordine și Siguranță Publică Jandarmeria Română: "Trebuie sa ii intelegem si pe ei ca au stat o perioada indelungata in strada si starea de irascibilitate a fost crescuta. Nu e o scuza, dar repet ca nu avem cum sa facem o delimitare atunci cand intervenim pentru restabilirea ordinii publice."

Ministrul de Interne, Traian Igaș, prezent în Piața Universității, a afirmat că este alaturi de protestatari din punct de vedere spiritual.

TRAIAN IGAȘ, ministrul de Interne: "Dreptul la opinie cred ca trebuie sa-l avem si acest lucru l-am incurajat. Multi dintre cei care au protestat aici au fost alaturi de mine in '89, atunci cand am protestat si eu, probabil ca am fost colegi pe baricada."

Igaș nu a fost, însă, primit cu brațele deschise de toți manifestanții.

AMBIANȚĂ: "-De 22 de ani ati respctat legea? Demisia, demisia, V-am ales dar ne-ati mintit, ne-ati dezamagit total....IGAȘ: -Sa stiti ca dezamagire poate fi de partea oricui....Au fost dezamagiri si din partea altora si v-am votat pe dumneavoastră si pe Basescu....IGAȘ: Eu va multumesc si o sa vedeti ca pana la sfarsitul drumului nu o sa regretati."

Protestatarii au anunțat că nu vor renunța la manifestații în următoarele zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2