Date companie
 
 
 
 

Protestele din București, criticate la Roșia Montană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, Rosia Montana
 

Protestele la adresa proiectului minier de la Roșia Montană au fost criticate dur în localitatea din Munții Apuseni. Pe stadionul din Roșia Montană s-au strâns aproape patru mii de persoane, care au sărbătorit Ziua Minerului. Zeci de primari din mai multe județe din Ardeal, senatori de Alba și consilieri au urcat pe scenă și au cerut Parlamentului să aprobe pornirea mineritului pe bază de cianuri.

AMBIANȚĂ: "Trebuie să le explicăm oamenilor cã este în joc locul nostru de muncă. Sunt mii de locuri de muncă pe care le putem face aici. E vorba de pâinea noastră. Vrem să muncim! Nu vrem să cerșim!"

CRISTIAN ALBU, lider, Sindicatul "Viitorul Mineritului'': "Le respect dreptul de a protesta, dar cer să ne respecte dreptul la muncă, probabil cã nu sunt informați."

DRAGOȘ TĂNASE, dir. gen, Roșia Montană Gold Corporation: "Cei mai multi dintre ei nici măcar nu știu unde e Roșia Montană pe hartă. Nu au citit proiectul minier. Ei, de fapt, nu cunosc proiectul minier, că este un proiect modern, cã asta e cea mai nouă tehnologie."

Reprezentanții companiei care ar urma să exploateze zăcămintele de aur au strâns semnãturi care susțin demararea proiectului.

VOX: "-No, cam 60 de semnături am strâns pentru cei care sunt pentru proiectul Roșia Montană. -Și invers câte ai strâns, care sunt împotrivã? -Ããã, numai cei care sunt care doresc!"

Oamenii au uitat, până la urmă, de polemicile pe tema Roșia Montană și au încins hore.

AMBIANȚĂ (horã)

Nici grătarele nu aveau cum să lipsească din peisaj. Atmosfera a fost întreținută de Nicolae Furdui Iancu, Mandinga, Proconsul și Andreea Bănică, iar concertele s-au încheiat cu un foc de artificii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2