Date companie
 
 
 
 

Protestele la adresa proiectului Roșia Montană au continuat pentru a zecea seară consecutiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, Rosia Montana
 

Sute de oameni au ieșit din nou în Piața Universității, a zecea seară la rând, pentru a protesta la adresa proiectului de la Roșia Montană. Manifestațiile din Capitală au continuat, deși proiectul legislativ privind exploatarea minieră a primit aviz negativ în comisiile de la Senat, iar liderii USL au declarat că nu-l vor susține. La fel ca în celelalte zile, protestatarii au blocat Bulevardul Regina Elisabeta. Oamenii spun că nu au încredere în promisiunile politicienilor.

VOX: "Încerc sã vin cât pot de des, ca sã arãtãm cã nu s-au rezolvat problemele. Abia s-au fãcut câțiva pași și vom protesta în continuare pânã când se aprobã revendicãrile noastre."

AMBIANȚĂ: "Uniți, salvãm Roșia Montanã!"

VOX: "Nu mi se pare normal sã vinã sã ne fure aurul și sã lase un dezastru ecologic în urmã. Statul român nu are nimic de câștigat de pe urma acestui proiect."

La un moment dat, un concert improvizat de muzică simfonică, susținut de un grup de studenți de la Conservator, a înlocuit din nou vocile protestatarilor.

AMBIANȚĂ (viori)

VOX: "Am hotãrât sã venim și în seara asta, deoarece am primit foarte multe mesaje de la oameni prin internet, prin care ne au rugat sã revenim și în seara aceasta ca sã protestãm într-un mod pașnic și cultural."

CLAUDIU CRĂCIUN, lector universitar: "Ținem Piața Universitãții vie și, în același timp, ne pregãtim pentru duminicã, un marș în care vom avea în fruntea noastrã comunitatea din Roșia Montanã, comunitatea celor care se opun presiunii guvernamentale!"

După miezul nopții, circulația pe Bulevardul Regina Elisabeta a fost reluată pe ambele sensuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2