Date companie
 
 
 
 

Protestul mecanicilor de locomotivă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mecanici, locomotiva
 

Așa cum au promis, mecanicii de locomotivă au continuat protestele din fața ministerului Transporturilor. Ei cer stoparea procesului de privatizare a CFR Marfă și reluarea evaluării acestei societăți. Pentru a doua zi consecutiv, aproape o sută de membri ai Federației Mecanicilor de Locomotivă au pichetat sediul ministerului. Manifestanții spun că ar fi de acord cu privatizarea CFR Marfă, dacă ar exista transparență. Mecanicii spun că vânzarea operatorului feroviar ar urma să se facă la un preț prea mic față de valoarea reală a companiei. Mai mult, ei se tem că ar putea avea loc restructurări în sistem.

GIGI BOBOLICĂ, vicepreședinte, F.M.L.: "Ce se va întâmpla cu personalul, ce se va întâmpla cu calea feratã, încotro? Cât se va investi, dacã se va vinde la fier vechi? E o mare teamã pe care o purtãm în suflet toți!"

Potrivit sindicaliștilor, în dosarul de prezentare nu există o prevedere referitoare la protecția celor 10.700 de salariați, în cadrul procesului de privatizare și post- privatizare.

IULICĂ MĂNTESCU, președinte, F.M.L.: "Se va face un proces amplu de restructurare și vor fi dați afarã 3.500 de angajați de la CFR Marfã!"

Protestatarii spun că societatea nu mai poate fi vândută doar cu 180 de milioane de euro, în condițiile în care, săptămâna trecută, Executivul a șters datoriile de aproximativ 400 de milioane de euro ale companiei.

IULICĂ MĂNTESCU, președinte, F.M.L.: "Eu consider cã la ora actualã CFR Marfã, dacã ar fi evaluatã la prețul pieței, ar trebui sã valoreze undeva la peste un miliard de euro!"

Nu numai mecanicii solicită stoparea privatizării. Și compania americană care a fost exclusă din cursa pentru privatizare cere suspendarea procesului. Firma a depus contestație și a susținut că, în numai o săptămână, era practic imposibil să studieze zece mii de pagini referitoare la CFR Marfă și apoi să depună o ofertă. Compania de peste Ocean gestionează 16 căi ferate regionale, care deservesc 11 state americane și trei provincii din Canada.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Anchetă la TAROM într-un dosar de delapidare și de constituire de grup infracțional organizat ( 2 Iulie 2019 )

  Anchetă la TAROM, într-un dosar de delapidare care vizează patrimoniul companiei aeriene și pentru constituire de grup infracțional organizat! În anchetă sunt vizați un lider de sindicat și mai mulți mecanici. Procurorii D.I.I.C.O.T. din...

 • Anchetă în accidentul feroviar din județul Hunedoara ( 9 Aprilie 2017 )

  Anchetă în cazul accidentului feroviar produs, sâmbătă, în județul Hunedoara! O comisie mixtă, formată din procurori și reprezentanți ai Agenției de Investigare Feroviară, anchetează cazul, în scopul stabilirii cauzei care...

 • Lovomotivă în flăcări, la Predeal ( 9 Mai 2016 )

  Scenă terifiantă la Predeal, în cursul nopții! Locomotiva unei garnituri cu 19 vagoane cu țiței brut a fost cuprinsă de flăcări, între două tuneluri din stațiune. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Cel care a sunat după ajutor a fost chiar mecanicul garniturii. Mai multe autospeciale cu apă și spumă au fost trimise la fața locului. Pompierii s-au luptat mai bine de...

 • Cinci locomotive s-au tamponat, în Gara Curtici ( 26 Aprilie 2016 )

  Accident feroviar ca-n filme în Gara Curtici! O locomotivă care tracta o alta a intrat în trei locomotive staționate pe aceeași linie. În urma impactului, cei doi mecanici aflați în locomotiva tractoare s-au lovit cap în cap. Martorii din gară au sunat imediat la 112, și două ambulanțe au venit la fața locului și i-au transportat la spital.

 • Accident cumplit: un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren, în județul Cluj ( 23 Martie 2016 )

  A murit călcat de tren! Un bărbat în vârstă de 48 de ani a vrut să traverseze calea ferată, dar nu a observat garnitura de tren și a fost lovit în plin de locomotivă. Tragedia s-a produs dimineața devreme, în apropierea haltei Căpâlna, din județul Cluj. În urma apelului la 112 efectuat de mecanicul trenului, la fata locului s-a deplasat de urgență o ambulanță.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2