Date companie
 
 
 
 

Protestul metalurgiștilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest sindicate aluminiu
 

Protest al metalurgiștilor, în Piața Victoriei din Capitală! În fața clădirii Guvernului s-au adunat, vineri-dimineață, circa o sută de membri ai Sindicatului Liber Alro și Sindicatul Alroproduct, afiliate la Federația Națională Sindicală Solidaritatea Metal, precum și reprezentanți ai Sindicatului Prelucrarea Aluminiului și Sindicatului Alum Tulcea, afiliate la Federația Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă. Protestatarii cer măsuri urgente de salvare a industriei de profil. Ei le cer guvernanților sa intervină pentru limitarea prețurilor la energie și gaze naturale, conform legii concurenței.

FLORINA ILICEA, reporter ”Sindicaliștii din industria aluminiului, care protestează aici, în Piața Victoriei, cer măsuri urgente pentru salvarea acestui domeniu. Potrivit sindicaliștilor, până acum, s-a rezolvat doar cadrul legal privind tranzacționarea bilaterală directă între producători și agenții economici energo-intensivi. Un cadru legal care nu se poate pune în practică, din cauza că piața pentru clienții mari din industrie nu este funcțională. Practic, toată energia este pusă în vânzare doar pe anumite platforme ale pieței și este adjudecată de speculanții de energie.”

DRAGOȘ POPA, vicepreședinte, Sindicatul Liber Alro ”Am venit pentru o plafonare a curentului și a gazului, pentru că este ultima soluție a industriei românești. Se pare că nu s-a rezolvat problema, deocamdată, cu energia electrică și există o portiță pentru a se plafona, pentru un an de zile, doi, trei chiar, energia și gazele, pentru că nu se mai poate. Alro Slatina, cel puțin, are nevoie de energie ca de aer. O hală deja s-a oprit, o să începem și pe a doua.”

IULIAN DRUGĂ, lăcătuș, Alro Slatina ”Am venit să ne apărăm locurile de muncă. Energia este foarte mare. Deja am închis, astăzi de dimineață, o hală. Urmează încă două. Sunt 60% din capacitate, care vor să închidă.”

Din cauza presiunii prețurilor la energie și a ezitării guvernanților în aplicarea unor măsuri ferme, riscul este acela de oprire a producției, dar planează și pericolul trimiterii în șomaj tehnic a mii de angajați, precum și cel al concedierilor.


Protestul metalurgiștilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2