Date companie
 
 
 
 

Protestul ”RomâniaVreaAutostrăzi” a atras susținători din întreaga țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, protest, autostrazi, dragnea, iohannis, mandachi, vrea, cuc
 

România a luat pauză 15 minute! Anunțat în urmă cu 11 zile, protestul inițiat de Ștefan Mandachi a devenit unul național. Zeci de mii de oameni, angajați la stat sau la privat, din multe orașe din țară, au încetat activitatea, la ora 15, pentru 15 minute, în semn de susținere pentru inițiativa omului de afaceri sucevean și pentru a arăta că „RomâniaVreaAutostrăzi”! Mandachi a inaugurat simbolic primul metru de autostradă construit de el în Moldova, în prezența a mii de persoane, un mod inedit de a protesta față de lipsa autostrăzilor. Pe parcursul celor 15 minute, traficul a fost oprit în Piața Victoriei din Capitală, unde oamenii au traversat repetat strada, la trecerea spre Muzeul Antipa. Sute de studenți au manifestat și ei pe trotuarul din fața clădirii Universității. În semn de solidaritate cu protestatarii, postul de Național FM, a difuzat, în intervalul 15- 15:15 imnul pentru campania "România vrea autostrăzi". În emisiunea ”România la drum”, realizatoarea, Daniela Morari a discutat cu ascultătorii Național FM despre starea infrastructurii rutiere din țara noastră. Protestul a stârnit reacții și la nivel de Guvern, dar și în mediul politic.

COSMINA STOIAN, reporter ”Aflat la Bacău, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că angajații și firmele care au contracte pentru construcția de drumuri nu au timp să stea, așa că muncesc, dar că e dreptul fiecăruia să protesteze. La rândul lui, liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului. El a precizat că putea să doneze fondurile, nu să facă circ. În schimb, președintele Klaus Iohannis a declarat că se alătură protestului „România Vrea Autostrăzi” .
 
KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei. Șî ieu!”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”România reciclează”, o campanie de succes ( 18 Mai 2019 )

  Peste 50 de tone de aparatură electronică și electrocasnică veche și baterii uzate au fost predate pentru reciclare, în prima lună a celei de a treia ediții a campaniei "România Reciclează". Încurajați de sloganul "DEEEgeaba...

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 • Protest în Parcul Circului ( 11 Mai 2019 )

  Protest în Parcul Circului! Peste 200 de oameni au protestat pașnic, sâmbătă, în Parcul Circului din Capitală pentru a atrage atenția asupra stării în care se află lacul din interiorul acestuia și a pericolului la care este expusă flora și fauna din pricina nivelului tot mai scăzut al apei.

 • Ofensiva împotriva fructelor și legumnelor de import de calitate proastă ( 30 Aprilie 2019 )

  A început ofensiva împotriva fructelor și legumelor neconforme din import. În 11 aprilie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală și inspectorii Direcției Generale a Vămilor au demarat la nivel național acțiunea ”Demetra”, de verificare...

 • Liviu Dragnea, ironizat pe scena Teatrului de Comedie pentru ”nimic” ( 22 Aprilie 2019 )

  Liviu Dragnea a fost ironizat de actori ai Teatrului de Comedie din Bucuresti! Asta s-a întâmplat după episodul de la Dumbraveni, județul Suceava, când un cetățean l-a infuriat spunându-i că PSD n-a facut "nimic" pentru români.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2