Date companie
 
 
 
 

Protestul silvicultorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest Romsilva
 

Protest al silvicultorilor, în Piața Victoriei! Peste 1.000 de membri ai Federației Sindicatelor din Silvicultură ”Silva” și reprezentanți ai unor asociații profesionale și patronale din domeniu s-au adunat în fața sediului Guvernului, pentru a denunța ceea ce ei consideră a fi o tentativă de privatizare a pădurilor României. Este vorba de un proiect de lege aprobat luna trecută de Guvern, care prevede reorganizarea regiilor autonome, inclusiv Romsilva. Conform actului normativ, toate activitățile comerciale ale regiilor autonome vor trebui organizate în societăți pe acțiuni sau societăți cu răspundere limitată. Sindicaliștii se tem că, astfel, cele peste trei milioane de hectare de pădure aflate în proprietatea statului riscă să fie înstrăinate.

(AMBIANTA PROTEST)  

VOX ”Pădurile sunt bunuri de interes național, iar orice acțiune care lezează interesele economice ale României reprezintă amenințări la adresa securității naționale.”

VOX ”Ne-am adunat ca să ne apărăm interesele și pădurea pe care noi o gospodărim, spun eu, nu destul de responsabil, foarte responsabil.”

VOX "Am venit de la Direcția Silvică Bihor și am venit pentru a opri înstrăinarea Romsilvei, pentru protejarea pădurilor statului și pentru păstrarea locurilor de muncă a silvicultorilor."

Protestatarii cer Guvernului ca pădurile să fie scutite de noul tip de management prevăzut în proiectul de lege, care a fost transmis în procedură de urgență spre adoptare Senatului României. Controversatul proiect, care vizează modificarea și completarea ordonanței de urgență 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, este inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează o suprafață de 3,1 milioane de hectare de păduri, pe care statul român încă le mai are în proprietate, la care se adaugă 1,1 milioane de hectare de păduri ce aparțin altor categorii de proprietari, pentru care Romsilva asigură administrarea și serviciile silvice pe bază de contract.


Protestul silvicultorilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2