Date companie
 
 
 
 

Provocările României: Autoritățile pregătesc preluarea președinției Consiliului UE

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pregatiri, migratie, UE, securtitate
 

"Drumul spre Sibiu, de la Sofia, via Vienna” este pregătit de autoritățile române, mai ales că atât pentru România, dar și pentru Bulgaria, este prima dată când preiau președinția Consiliului UE. În acest sens, în centrul dezbaterii în perioada în care România va deține președinția Consiliului UE se va afla cetățeanul, susține șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București.

ANGELA CRISTEA, șef, Reprezentanța Comisiei Europene în România

"Avem în derulare o dezbatere publică, am decis să-i ascultăm pe cetățeni, să vedem ce își doresc ei."

LILYANA PAVLOVA, ministrul pentru Președinția Bulgariei a Consiliului UE

"Întotdeauna am fost împreună cu România, acum avem o provocare comună pentru cele două țări, în ceea ce privește Schengen și zona Euro. În cele șase luni, cea mai mare realizare a fost de a transforma motto-ul în realitate „United we stand”. Nu e ușor să luăm decizii la nivel european, nu a fost ușor la nivelul Consiliului să ajungem la consens. Cred că 2018 și 2019 vor fi ani cruciali – Europa se schimbă, lumea se schimbă, cea mai mare provocare a fost să menținem unitatea." 

Securitatea și migrația rămân două dintre subiectele importante în perioada următoare pentru liderii UE, care trebuie să găsească un model de compromis.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pregătirile pentru redeschiderea teraselor, pe ultima sută de metri ( 30 Mai 2020 )

  Pregătirile pentru redeschiderea teraselor, pe ultima sută de metri! Din momentul în care au primit vestea cea bună că pot să reînceapă activitatea, proprietarii acestor zone de relaxare s-au apucat febril de muncă, pentru...

 • Glume, picanterii și scene amuzante din culisele emisiunii ”Opriți Timpul” ( 23 Februarie 2020 )

  Maratonul pregătirilor continuă, la „Opriți Timpul”! Corina Chiriac și Adrian Enache, împreună cu invitații lor, pregătesc temeinic spectacolele de televiziune din noul sezon al emisiunii, care va debuta în 22 martie, la Național TV.

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

  România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2