Date companie
 
 
 
 

Provocările României: Autoritățile pregătesc preluarea președinției Consiliului UE

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pregatiri, migratie, UE, securtitate
 

"Drumul spre Sibiu, de la Sofia, via Vienna” este pregătit de autoritățile române, mai ales că atât pentru România, dar și pentru Bulgaria, este prima dată când preiau președinția Consiliului UE. În acest sens, în centrul dezbaterii în perioada în care România va deține președinția Consiliului UE se va afla cetățeanul, susține șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București.

ANGELA CRISTEA, șef, Reprezentanța Comisiei Europene în România

"Avem în derulare o dezbatere publică, am decis să-i ascultăm pe cetățeni, să vedem ce își doresc ei."

LILYANA PAVLOVA, ministrul pentru Președinția Bulgariei a Consiliului UE

"Întotdeauna am fost împreună cu România, acum avem o provocare comună pentru cele două țări, în ceea ce privește Schengen și zona Euro. În cele șase luni, cea mai mare realizare a fost de a transforma motto-ul în realitate „United we stand”. Nu e ușor să luăm decizii la nivel european, nu a fost ușor la nivelul Consiliului să ajungem la consens. Cred că 2018 și 2019 vor fi ani cruciali – Europa se schimbă, lumea se schimbă, cea mai mare provocare a fost să menținem unitatea." 

Securitatea și migrația rămân două dintre subiectele importante în perioada următoare pentru liderii UE, care trebuie să găsească un model de compromis.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Inspecția tehnică periodică a mașinilor, în spațiul UE și Republica Moldova ( 8 Iunie 2019 )

  Veste bună pentru șoferi! Potrivit proiectului de lege inițiat de senatorii PSD, Tit-Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae, românii ar putea face inspecția tehnică periodică a mașinilor oriunde în Uniunea Europeană și în Republica Moldova.

 • Pregătiri pentru summit ( 8 Mai 2019 )

  Pregătiri intense pentru Summit-ul european de la Sibiu! Mâine, orașul va fi gazda întâlnirii liderilor tututor statelor membre ale Uniunii Europene. 

 • România și alte cinci state din U.E., afectate de emigrație ( 1 Aprilie 2019 )

  Emigrația, motiv de îngrijorare în sudul și estul Uniunii Europene! Pentru cetățenii din România și alte cinci state din zonă, emigrația este un factor mult mai mare de preocupare decât imigrația, în contextul regresului demografic...

 • Publicațiile străine au prezentat situația conflictuală dintre România și UE ( 31 Decembrie 2018 )

  Noul an aduce, pe plan politic, pentru România, preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele șase luni. În această perioadă, țara noastră va fi vizitată de numeroase personalități reprezentative pentru Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia.

 • Pregătiri pentru Revelion, la Stâna de Vale ( 28 Decembrie 2018 )

  Românii se pregătesc să întâmpine noul an, fiecare, după dorință și după cum îl ține buzunarul: la munte, pe o plajă exotică în străinătate sau pe litoralul Mării Negre, pe la rude sau prieteni din alte localități ori acasă.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2