Date companie
 
 
 
 

Raportul tragediei din cariera Jilț Sud

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Vigil Popescu Jilt
 

Raportul cu privire la măsurile luate după tragedia din cariera Jilț Sud și concluziile preliminare din raportul Corpului de Control, prezentate în ședința de guvern!

VIRGIL POPESCU, ministrul Energiei ”Principala cauză a fost că cele două echipe de reparații care s-au deplasat de la locul reparației la sediul carierei au fost îmbarcate într-un mijloc de transport marfă, mijloc care nu putea transporta persoane, împreună cu echipamentele, sculele, de la dispoziție.”

Ministrul Energiei a menționat că mașinile de marfă utilizate la transportul minerilor au o vechime de peste 40 de ani și un grad ridicat de uzură. El a dispus extinderea controlului la toate achizițiile de la Complexul Energetic Oltenia. Totodată, a cerut conducerii companiei ca, în termen de maximum 15 zile, să prezinte un plan clar de exploatare în condiții de siguranță. Premierul Nicolae Ciucă a cerut și un raport din partea Ministerului Muncii.

NICOLAE-IONEL CIUCĂ, premierul României ”Vă solicit ambilor miniștri ca, în ședința de săptămâna viitoare, să prezentați termenul în care împreună vă veți asigura de verificarea și implementarea tuturor măsurilor necesare în întreg Complexul Energetic Oltenia.”

Premierul a precizat că măsurile de îmbunătățire a condițiilor de muncă și de securitate în muncă sunt valabile pentru toate structurile din subordinea Ministerului Energiei.


Raportul tragediei din cariera Jilț Sud

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2