Date companie
 
 
 
 

Rareș Păuna îmbină armonios cariera militară cu muzica

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : folk, Rares Pauna
 

Mulți ar spune că o carieră militară nu are nimic de-a face cu romantismul și pasiunea pentru folk și poezie. Ei bine, Rareș Păuna, elev al Colegiului Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, ne-a cucerit cu vocea sa. Fără lecții de canto, băiatul și-a urmat chemarea muzicală, însoțit de chitara sa.

AMBIANȚĂ

RAREȘ-ANDREI PĂUNA, elev, clasa a XI-a, Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir”, Breaza

”Am început de la vârsta de 7 ani, la chitară, am început ușor, ușor să ascult muzică folk și sa înceapă să mă pasioneze și astfel, am început să cânt.”

Rareș reusește să îmbine perfect cariera militară cu pasiunea pentru muzică, poezie și sport, însă declară că un loc de muncă stabil este mai important.

”Sunt complementare. Strictețea pe care o avem noi, militarii, se echivalează cu libertatea pe care ți-o dă muzica. Pe viitor aș încerca să mă dezvolt din punct de vedere artistic, să capăt cât mai multă experientă și, Doamne ajută, să umplu săli ale Palatului. Cariera muzicală este pe plan secund. Dacă pot să o fac bine, daca nu, nu, dar cariera militară este principală. Pentru că armata îmi oferă o anumită siguranța din punct de vedere material, cât și al traiului de zi cu zi.”

Băiatul are și o parteneră de scenă, pe Oana Vențel, cu ajutorul căreia reușește să încânte spectatorii.

”Cu Oana m-am cunoscut pe platoul de filmare, unde am filmat intr-o emisiune TV. Eu o știam de mai mult timp de pe facebook și oarecum, întâlnirea noastra a fost ca și cum ne-am fi cunoscut deja și instant, am zis, hai, să facem un videoclip, să cântam împreună, să arătam lumii că noi suntem elevi militari și că putem fi și artisti.”

AMBIANTA

Oana, viitor cadru militar și ea, este la fel de pasionată de muzică.

OANA ELENA VENȚEL
elevă, clasa a XII-a la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” , Alba Iulia

”Noi ne-am născut cu chestia asta, avem în sânge muzica, atât eu, cât și Rares. Pentru mine, muzica e momentul meu de nebunie, de relaxare, când reușesc să mă detașez de tot ce înseamnă exactitate, corectitudine și disciplină. Cred că in principal este sa am un loc de munca sigur."

AMBIANTA« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2