Date companie
 
 
 
 

Rata anuală a inflației se va situa la nivelul de 3,3%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bnr, inflatie
 

Prognoza de inflație, în scădere! Banca Națională a României a analizat și aprobat raportul trimestrial asupra inflației. Astfel, potrivit noii proiecții, rata anuală a inflației se va situa la nivelul de 3,3% la finele anilor 2014 și 2015.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul BNR: Cele mai recente date macroeconomice evidentiaza mentinerea inflatiei la niveluri scazute, în linie cu prognozele bancii centrale. Aceasta evolutie a continuat sa fie sustinuta de factorii fundamentali: persistenta deficitului de cerere agregata si mentinerea anticipatiilor inflationiste în interiorul intervalului de variatie asociat tintei. Factorii conjuncturali si evolutia altor indicatori, printre care dinamica preturilor productiei industrale, sugereaza mentinerea presiunilor inflationiste la niveluri moderate.

Exporturile și consolidarea treptată a consumului au contribuit la îmbunătățirea activității economice din România precum și consolidarea treptată a consumului, mai arată raportul băncii centrale. De asemenea, Consiliul de Administrație al BNR al BNR a hotarât mentinerea ratei dobânzii de politica monetara la nivelul de 3,5 la suta pe an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2