Date companie
 
 
 
 

Rata șomajului a scăzut, în luna martie, la 5,5%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : locuri de munca, bursa
 

Bihorenii aflați în căutarea unui job au luat cu asalt Bursa locurilor de muncă organizată, vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea. Angajatorii au pus la bătaie peste 500 de posturi. Vestea bună este că aproape o treime dintre acestea se adresează persoanelor cu studii superioare.

DORU DRĂGHICI, director, A.J.O.F.M. Bihor: "Avem 44 de angajatori, care oferă 508 locuri de muncă. (...)Aproape 30% sunt pentru studii superioare."

DORIN HIRTZE, manager firmă: "Căutăm pictori, sculptori, graficieni, agenți de vânzări. (...) Fabricăm roboți pentru parc de distracție, industria de film."

RUXANDRA VESA, ofertant: "Pe partea de proiectare, avem entry-level, dar și persoane cu experiență, mai ales pe partea de calitate. (...) Există posibilitatea de carieră la filialele noastre din alte țări."

VOX, băiat: "Un loc de muncă în domeniul meu se găsește însă foarte greu, în domeniul mecanicii auto. (...) Oferte am mai avut, dar salariile sunt aceleași de patru ani, deci încerc ceva mai bun."

Și la Bistrița, aproximativ 1.500 de oameni au stat la coadă în speranța că-și vor găsi job-ul visat.

OTILIA RÂPAN, director, A.J.O.F.M. Bistrița Năsăud: "Și-au anunțat participarea la bursă 126 de agenți economici, care oferă 451 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, 33 sunt pentru studii superioare."

VOX: "Aș căuta o meserie de sudor, dar mă adaptez condițiilor care sunt. Și necalificat, în condițiile actuale, acceptăm orice!"

VOX: "Nu știu cât de serioși sunt ăștia. Ne pune să depunem CV-urile, apoi... - Deci ați stat de vorbă cu angajatori, astăzi? - Da, cu doi. - Și ce v-au spus?
- Păi, să așteptăm."

Potrivit statisticilor Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, rata șomajului a scăzut în luna martie la 5,5%. Numărul românilor fără slujbă, înregistrați la ANOFM, se situează astfel sub 500.000.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 • Piața muncii, în derivă ( 19 Octombrie 2018 )

  Mii de locuri de muncă vacante, puțini interesați! 155 de agenți economici au oferit 7.700 de joburi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, desfășurată în Capitală. Puțini au fost însă cei care au venit să își caute de lucru.

 • Scumpirea nejustificată a energiei electrice, în vizorul Consiliului Concurenței ( 4 Iulie 2017 )

  Situația din iarnă, când prețurile electricității pe piața spot a bursei OPCOM au crescut puternic, este în vizorul Consiliului Concurenței! Instituția analizează o serie de suspiciuni cu privire...

 • Nevoie acută de forță de muncă în Europa ( 18 Mai 2017 )

  Vești bune pentru cei care vor să lucreze peste hotare! Aproape 750 de posturi sunt vacante în rețeaua Eures! Cele mai multe sunt disponibile în Italia, Germania, Marea Britanie și Cehia. În Italia sunt 280 de locuri de muncă disponibile, dintre care 100 pentru infirmieri și 140 pentru de asistenți medicali, iar angajatorii din Germania oferă 174 de locuri de muncă, cele mai multe pentru șoferi.

 • Cozi imense la bursa locurilor de muncă ( 25 Aprilie 2015 )

  Răbdare împletită cu speranță, la bursa locurilor de muncă! Mii de oameni aflați în căutarea unui loc de muncă au stat la coadă încă de la prima oră a dimineții, la târgurile de joburi organizate în București și în alte orașe din țară, doar-doar vor găsi un job. În București au fost puse la dispoziție peste 5.500 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte au fost pentru șomerii fără facultate, în domenii precum producția...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2