Date companie
 
 
 
 

Reacții adverse, după vaccin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, campanie
 

Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România. În ceea ce privește celelalte vaccinuri autorizate, cea mai mare tranșă, circa 200.000 de doze de ser imunizant produs de Pfizer, a ajuns ieri în țara noastră. În privința serului produs de Moderna, cele peste 77.000 de doze primite de către România au fost epuizate. Săptămâna aceasta, țara noastră urmează să primească alte 79.000 de doze, care vor fi utilizate pentru rapelul persoanelor vaccinate cu prima doză.


Compania AstraZeneca, cea de-a treia producătoare de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat că următoarele două livrări către România vor fi mai mici decât cele prevăzute inițial. Valeriu Gheorghiță a mai precizat că ia în calcul deschiderea unor noi centre de vaccinare în luna martie, cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii. În prezent, România se află între primele 10 țări din Uniunea Europeană, în ceea ce privește numărul de doze administrate. Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat că dacă se va menține acest ritm, până în luna septembrie, circa 10 milioane de români vor putea fi vaccinați. Până acum, după prima doză de vaccin, aproape 4.000 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2. Alte 446 au făcut COVID-19 după rapel, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță. Acesta a vorbit și despre efectele adverse, după vaccin.

dr. VALERIU GHEORGHIȚĂ
coordonator campanie de vaccinare

"Au fost raportate 4184 de cazuri de reacții adverse postvaccinare idezirabile,c u o rată de trei cazuri la o mie de doze administrate."

Dr. Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că de miercuri începe campania de vaccinare a personalului din învățământ. Aproximativ 60.000 de persoane din rândul personalului din învățământ vor fi vaccinate, potrivit estimărilor coordonatorului campaniei de imunizare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2