Date companie
 
 
 
 

Reacții negative față de noua taxă tv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : taxa, tv
 

Noua taxă pe care Ministerul Culturii vrea să o impună teleleviziunilor și operatorilor de telefonie și internet stârnește un val de critici. Măsura, ce are ca scop resuscitarea producției românești de film, a reușit să nemulțumească pe toată lumea. Valentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, apreciază că această nouă taxă nu va face deloc bine televiziunilor.

VALENTIN JUCAN, membru CNA

În proiectul postat pe site-ul Ministerului Culturii se arată că o taxă suplimentară de 1% se va aplica tuturor operatorilor economici pentru retransmisia emisiunilor de televiziune și că toți banii vor merge către Fondul Cinematografic. Proiectul vizează, printre altele, majorarea de la 3% la 4% a contribuției din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de televiziunile publice și private.

Taxa se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în domeniul jocurilor de noroc și chiar proprietarilor de săli de cinema. Ministrul Culturii, Corina Șuteu a răspuns criticilor într-o postare pe pagina sa de Facebook. Ea consideră că ideea potrivit căreia reforma din domeniul cinematografiei ar fi "subsumată unor interese de grup" este o calomnie și spune că nu apără interese, ci principii. "Consider că, în acest moment, creatorii din cinematografie lucrează, într-o mare măsură, în ciuda sistemului și nu susținuți de el. Este o urgență ca această situație să fie reparată", a afirmat Corina Șuteu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2