Date companie
 
 
 
 

Recomandări A.N.P.C., pentru prevenirea infectării cu coronavirus

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : consumator, recomandari, anpc, prevenire, ghid, coronavirus
 

Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a realizat un ghid pentru consumatori, ce conține recomandări ale autorităților naționale în domeniul prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus. Conform precizărilor Organizației Mondiale pentru Sănătate, Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor și ale Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, coronavirusurile sunt o familie de virusuri care provoacă diferite boli, începând de la o simplă răceală, până la afecțiuni mult mai grave, cum ar fi boli respiratorii acute.

COSMINA STOIAN, reporter „Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus trebuie să vă spălați pe mâini cu apă și săpun cât mai des și să evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute. De asemenea, este foarte important să vă acoperiți gura și nasul dacă strănutați sau tușiți. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice fără recomandarea medicului. Masca de protecție o folosiți în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave. Persoanele care s-au întors recent din zonele aflate în carantină din Europa, în ultimele 14 zile, și au febră sau tușesc, sunt îndemnate să sune la 112.”

De asemenea, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă evitarea călătoriilor în străinătate. Potrivit medicilor, COVID-19 necesită un contact strâns pentru transmiterea interumană, dar nu este exclusă posibilitatea transmiterii și prin contact cu suprafețe sau obiecte care au fost contaminate cu secreții respiratorii provenite de la o persoană infectată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2