Date companie
 
 
 
 

Recomandările A.N.P.C. pentru cumpărarea mărțișoarelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazin, martisoare, recomandari, anpc, cumparator
 

Mai sunt câteva zile până la 1 Martie, iar febra mărțișoarelor a început deja! Simbolul primăverii se vinde peste tot, la tarabe, în magazine, mall-uri și târguri de cadouri. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor îi sfătuiește pe oamenii să fie atenți la ceea ce cumpără și transmite și câteva recomandări. Cumpărătorii sunt sfătuiți să ceară informații complete despre produs, să se asigure că primesc un certificat de calitate în original și bon sau factură fiscală. Cumpărătorul ar trebui să țină cont de informațiile privind garanția produsului și să verifice politica de funcționare a operatorului economic, în cazul în care produsul va fi ulterior returnat, din diverse motive.

BIANCA ROTARU, reporter ”În cazul în care cumpărătorul alege o bijuterie din aur, argint sau bătută cu pietre semiprețioase, ar fi bine să o achiziționeze din magazine autorizate, care vând bijuterii. Consumatorii sunt sfătuiți să evite cumpărarea mărțișoarelor din metale prețioase de la vânzătorii ambulanți.”

„Un mărțișor din argint vândut la colț de stradă și care costă câțiva lei nu poate fi din argint! Oferirea drept mărțisor a unei bijuterii din metal prețios, cu sau fără pietre prețioase, a devenit din ce în ce mai obișnuită, astfel că piața metalelor prețioase oferă o gamă foarte largă de produse, de la clasicele modele de mărțișoare, la bijuteriile foarte sofisticate.”, se arată în comunicatul A.N.P.C..

De asemenea, încrederea pe care o oferă furnizorul este un aspect foarte important, de care cumpărătorii ar trebui să țină cont.

”De exemplu, unul din lucrurile de care trebuie să se țină seama, referitor la încrederea conferită de furnizor, este autorizația eliberată de către A.N.P.C. operatorilor economici care desfășoară operațiuni cu metale prețioase, a cărei copie trebuie să fie afișată într-un loc vizibil, în interiorul magazinului.” se mai arată în comunicat.

Indiferent de mărțișorul ales, acesta trebuie să aibă un ambalaj, respectiv un plic, o cutiuță sau un săculeț. În comunicatul A.N.P.C. se menționeză că ambalajul contează foarte mult și sfătuiește consumatorii să nu cumpere mărțișoare cu ambalajul rupt, mototolit ori pătat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse ( 18 Martie 2020 )

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

 • Recomandări A.N.P.C., pentru prevenirea infectării cu coronavirus ( 26 Februarie 2020 )

  Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a realizat un ghid pentru consumatori, ce conține recomandări ale autorităților naționale în domeniul prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus. Conform precizărilor Organizației...

 • Condiții deplorabile, descoperite de comisarii A.N.P.C. în gări și trenuri de călători ( 18 Februarie 2020 )

  Concluzii alarmante, după controalele efectuate de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în gările din țară.

 • Poliția Română, la datorie de sărbători ( 25 Decembrie 2019 )

  Peste 21.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă! Cetățenii sunt îndemnați să respecte legea și să sesizeze la 112 sau la Poliție eventualele incidente sau dacă se află...

 • Activitatea comisarilor ANPC, evaluată de conducerea instituției ( 11 Septembrie 2019 )

  Activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, sub lupă! Cel care a decis verificările este președintele ANPC, Horia-Miron Constantinescu. Acesta a anunțat că este în desfășurare o analiză a tuturor Direcțiilor din cadrul instituției și a activităților desfășurate de acestea, pentru a se determina dacă există un echilibru cost/eficiență. Totodată, este verificat și modul de lucru al comisarilor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2