Date companie
 
 
 
 

Referendumul pe Legea Capitalei, fixat pe 19 iunie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sorin oprescu, referendum, Legea Capitalei, propunere, 19 iunie
 

Pe 19 iunie, bucureștenii sunt chemați la vot! Ei trebuie sa se pronunte prin referendum daca sunt sau nu de acord cu Legea Capitalei. Decizia a fost luată de Consiliul General al municipiului București, prin votul a 31 de consilieri ai majorității PD-L-PNG-PRM. Propunerea initiala a edilului-șef, Sorin Oprescu, sprijinit de USL, a fost respinsă. Aceasta presupunea organizarea referendumului pe 29 mai, iar bucureștenii ar fi trebuit să răspundă la o singură întrebare. Astfel, forma după care se va desfășura referendumul din 19 iunie este cea propusă de Partidul Democrat-Liberal.

SORIN OPRESCU, primarul gen. al Capitalei: "Întrebãrile sunt prea multe si sunt aiurea, vã dau un singur exemplu: sunteti multumiti de curãtenia din Bucuresti? (...) Care este relevanta acestei întrebãri si care este efectivitatea la zece minute dupã ce s-au deschis buletinele de vot?"

MIHAI ATĂNĂSOAEI, prefectul Capitalei: "Legea spune cã poti sã ai mai multe întrebãri, însã pe buletine diferite de vot, însã. -Asta însemanã cã vor fi sapte buletine de vot? -Asa cred cã trebuie, da."

Sorin Oprescu a mai suferit un eșec in Consiliu. Varianta de buget aprobată pentru anul in curs nu a fost cea propusă de primarul general. Mai exact, fondurile pentru mai multe proiecte aflate deja în derulare au fost reduse drastic. Pentru realizarea bulevardului Uranus nu se vor aloca 45 de milioane, ci numai 30. Fondurile pentru noul stadion national au scazut de la 328 la doar 193 de milioane de lei.

SORIN OPRESCU, primarul gen. al Capitalei: "Acum am ocazia sã vã dovedesc de aici înainte, cã Oprescu poate si fãrã bani. Clar, asta e."

Si autostrada suspendată a rămas fără aproape un milion de lei. În schimb, subvențiile pentru transportul în comun au fost suplimentate cu 60 de milioane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2