Date companie
 
 
 
 

Referendumul pentru redefinirea căsătoriei, pe 6 și 7 octombrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : referendum, buletine de vot
 

Guvernul a decis! Referendumul pentru revizuirea Constituției, vizând redefinirea termenului de căsătorie, se va desfășura pe parcursul a două zile, în 6 și 7 octombrie. Executivul a adoptat ordonanța de urgență privind organizarea consultării populare. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?", întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu da sau nu. 
Legea pentru revizuirea Constituției, care redefinește familia ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, a fost publicată, marțí, în Monitorul Oficial. 
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței de Guvern că referendumul nu este împotriva „minorităților sexuale”, ci reprezintă doar un efect al unui demers cetățenesc. Premierul a cerut, de asemenea, partidelor din opoziție să nu mai fac apel la boicotarea referendumului și să se poziționeze clar față de el. Costul total al organizării referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, imprimarea buletinelor de vot se va face de către Monitorul Oficial, ștampilele cu textul "votat" vor fi realizate de Monetăria Statului, iar confecționarea timbrelor autocolante vor fi realizate de către Imprimeria Națională. Românii aflați în străinătate în perioada votării vor putea vota și ei la secțiile de pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele consulare, Ministerul Afacerilor Externe având posibilitatea să amenajeze secții de votare în plus cu acordul autorităților din țările respective.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Consultări la Cotroceni, pe tema referendumului pe Justiție ( 4 Iunie 2019 )

  Președintele României, Klaus Iohannis a început discuțiile la Cotroceni cu partidele politice, pe tema referendumului pe Justiție. Șeful statului vrea să găsească soluții pentru implementarea rezultatelor referendumului.

 • Viorica Dăncilă a recunoscut că au fost greșeli în organizarea alegerilor ( 30 Mai 2019 )

  Viorica Dăncilă nu renunță la miniștrii de Interne și Externe! Premierul României a declarat, după discuția avută la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că nu este de acord cu demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, și nici cu cea a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu. 

 • Întrebările pentru referendumul pe Justiție, anunțate ( 25 Aprilie 2019 )

  Întrebările pentru referendumul pe Justiție au fost anunțate! Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat că președintele a semnat decretul referitor la întrebările pentru referendumul din 26 mai.

 • Iohannis a prezentat temele referendumului ( 4 Aprilie 2019 )

  România va avea parte de referendum! Președintele Klaus Iohannis a anunțat două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes național și urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai, interzicerea OUG în domeniul infracțiunilor și interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție.

 • Iohannis atacă, PSD ripostează ( 24 Martie 2019 )

  Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD! Președintele României acuză Partidul Social Democrat că pune în pericol chiar baza democrației. Șeful statului susține că PSD modifică legile justiției pentru a-și albi...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2