Date companie
 
 
 
 

Reforma din sistemul sanitar continuă să scoată oamenii în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : covasna, proteste, spital, afectiuni
 

Revoltați că, în cel mult trei luni, trebuie să se mute la 60 de kilometri depărtare, la spitalul din Întorsura Buzăului, aproximativ o sută de bolnavi și angajați ai spitalului din Vâlcele, județul Covasna, au protestat în fața Prefecturii.

AMBIANTÃ (scandãri) "Ne-ati gonit si ne-ati mintit."

Salariații spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele spun că nu-și vor permite să facă zilnic naveta, în timp ce pacienții sunt nemulțumiți de dotările unității spitalicești în care vor fi mutați.

VOX: "Acolo e rece. Eu vin în Vâlcele de 33 de ani si vin ca la a doua mea familie. (...) Infirmierele stiu cum sã ne ajute, aproape cã se predã din generatie în generatie, se lasã mostenire, cum sã fim ajutati."

VOX: "Putea sã ne lase aici pentru cã sunt conditii foarte bune, e un spital dotat cu tot ce ne trebuie. Avem spatiu adecvat, noi trebuie sã ne putem deplasa."

AMBIANTÃ (scandãri) "Nu aveti curaj sã ne ascultati."

AURA UNGUREANU, asistent medical: "Ne este imposibil sã facem naveta si financiar, si fizic, nu avem mijloc de transport. Nu ne permitem din salariul pe care îl avem sã facem naveta la Întorsura Buzăului."

VASILE NEAGOVICI, președinte SANITAS: "Este singura unitate nationalã care trata aceste afectiuni."

Oamenii sunt hotărâți să continue protestele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Criză de sânge, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași ( 8 Iulie 2021 )

  Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii...

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • 40 de spitale bucureștene au început vaccinarea pacienților ( 18 Mai 2021 )

  În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...

 • Elev rănit, după ce a căzut un dulap peste el ( 17 Mai 2021 )

  Incident grav, într-o școală din București! Un dulap a căzut peste un elev de 8 ani și i-a provocat traumatisme grave. Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială nr. 206 din Sectorul 6 al Capitalei, cu puțin...

 • Situația dramatică din U.PU. și A.T.I., prezentată în campania video a D.S.U. ( 12 Aprilie 2021 )

  Secțiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt aproape de limita maximă de ocupare a paturilor disponibile. Duminică, autoritățile anunțau că mai erau doar 6 paturi libere...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2