Date companie
 
 
 
 

Reguli modificate din nou

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Update modificari scoala
 

Se schimbă regulile din nou, în sistemul de Educație! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat criteriile pe baza cărora autoritățile decid intrarea școlilor în sistem online. Astfel, mutarea orelor de curs în online nu va mai ține cont de gradul de vaccinare al personalului din unitățile de învățământ sau de rata de incidență din localitate, ci de rata de ocupare a paturilor din spitalele din fiecare județ, de către pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației
"Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor, cât și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 15 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent, personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%."

Copiii vor merge fizic la școală atât timp cât rata de ocupare, la nivel județean, a paturilor COVID, este de cel mult 75%. În momentul în care rata de ocupare a paturilor este de peste 75%, unitățile de învățământ trec în sistem online, iar elevii vor putea reveni fizic în bănci numai după ce rata va scădea sub 70% la nivel județean.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației

"Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent, deci din perspectiva educației, luni, toate școlile și toate grădinițele din România, din această perspecivă, vor putea să funcționeze cu prezență fizică."

Totodată, activitatea cu prezență fizică va fi suspendată în momentul în care într-o clasă din școală sau într-o grupă din grădiniță există trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive. Activitatea întregii unități de învățământ se va muta în online dacă în cel puțin jumătate din numărul de clase activitatea fizică este suspendată.


Reguli modificate din nou

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2