Date companie
 
 
 
 

Reguli noi la a doua sesiune a bacalaureatului, pentru a evita suspiciunile de fraudă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sesiune, frauda, bacalaureat, rezultate, probe, licee, suspiciuni
 

Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului se va susține în Capitală doar în liceele cu rezultate foarte bune, obținute de-a lungul timpului, pentru a evita orice suspiciune de fraudă. Anunțul a fost făcut de inspectorul general al Inspectoratului Școlar al municipiului București, Constantin Trăistaru. Astfel, absolvenții de liceu din București care s-au înscris pentru a doua sesiune vor susține probele în colegii naționale precum "Sfântul Sava", "Gheorghe Lazăr", "Mihai Viteazul", "Tudor Vianu" sau "Gheorghe Șincai".

prin telefon: CONSTANTIN TRĂISTARU, inspector școlar general, I.S.M.B. "Noi luãm o serie de mãsuri, pentru a îndeparta orice suspiciune! Mutând copiii în altã unitate, nu mai apare problema așa-zisului protocol, despre care se tot vorbește în ultimul timp. E doar o mãsurã, trebuie coroborate cu cadre didactice la asistențã și în comisii foarte serioase și sã sperãm cã nu vom mai avea incidente de genul celor petrecute în prima sesiune!"

Potrivit calendarului celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, între 19 și 21 august, vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală a limbii române și limbii materne. În zilele de 20 și 21 august se vor sustine evaluările competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar pe 22 și 23 august, cele ale competențelor digitale. Prima probă scrisă, la limba și literatura română, este programată pe 26 august. O zi mai târziu, proba la română va fi suținută de elevii aparținând minorităților naționale. Proba obligatorie a profilului va avea loc în 28 august, iar cea la alegere a profilului și specializării, în 30 august. Rezultatele se vor afisa pe 2 septembrie, până în ora 12, iar contestatiile se pot depune în aceeași zi, până in ora 16:00. Contestațiile se vor rezolva în zilele de 3 și 4 septembrie, urmând ca afișarea rezultatelor finale să aibă loc pe 5 septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2