Date companie
 
 
 
 

Reguli noi pentru șoferi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Schimbari permis
 

Sancțiuni mai dure pentru șoferii agresivi în trafic, majorarea valabilității permisului de conducere, dar și condiții speciale pentru șoferii cu vârste de peste 70 de ani! Sunt noile reguli prevăzute în proiectul pregătit de Comisia Europeană pentru conducătorii auto. După ce, anul trecut, 20.600 de oameni și-au pierdut viața pe șoselele statelor membre ale Uniunii Europene, România fiind fruntașă pe lista neagră a accidentelor, Comisia Europeană vrea să impună sancțiuni mai dure pentru șoferii care nu respectă legsilația rutieră. Pentru a fi în pas cu vremurile, permisele de conducere ar putea fi digitale, iar reînnoirea lor s-ar putea face și online. De asemenea, termenul de valabilitate al acestora s-ar putea mări la 15 ani, față de 10 ani cât este în prezent.

ALEXANDRA VLAD, reporter ”În ceea ce îi privește pe seniori, regulile diferă. Astfel, coducătorii auto care depășesc vârsta de 70 de ani ar putea fi nevoiți să își reînnoiască permisele la fiecare cinci ani. Vârstnicii vor fi evaluați mai des din punct de vedere medical, pentru a se stabili dacă mai sunt sau nu apți să conducă.”

Proiectul Comisiei Europene prevede și posibilitatea ca tinerii să obțină permis de conducere de la 17 ani. Însă, ei vor putea conduce doar dacă vor fi însoțiți de un șofer cu experiență. Noul proiect are și o prevedere ambițioasă, și, anume, ca, până în anul 2050, să nu mai existe accidente de circulație soldate cu decese.


Reguli noi pentru șoferi

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2