Date companie
 
 
 
 

Regulile de carantină și izolare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : carantina, izolare
 

Grupul de Comunicare Strategică oferă lămuriri cu privire la regulile de carantină și izolare, valabile de astăzi, după ce legea a intrat în vigoare la miezul nopții. Astfel, persoanele suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus intră în carantină la domiciliu sau într-un spațiu special amenajat și destinat exclusiv pentru astfel de situații, doar în cazul în care persoana suspectă nu își poate asigura separarea de membrii familiei.

BIANCA ROTARU, reporter

„ În cazul în care se refuză carantinarea sau nu se respectă, persoana va intra în carantină într-un spațiu desemnat de autorități. Izolarea se instituie atât persoanelor simptomatice, cât și celor asimptomatice.”

Atât măsura carantinării, cât și cea a izolării pot fi contestate în instanță, iar comunicarea actelor de procedură se face prin mijloace electronice. De măsura carantinării scapă și șoferii, dar și piloții de aeronave și personalul navigant. Totodată, membrii Parlamentului European, membrii misiunilor diplomatice și angajații sistemului național de apărare sunt exceptați de la noile reglementari. Nici lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova nu vor mai sta în carantină, dar nici elevii sau studenții care au de susținut examene de admitere în afara țării.


Regulile de carantină și izolare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bragadiru și comuna Chiajna, încă 2 săptămâni în carantină ( 19 Decembrie 2020 )

  Carantina se prelungește pentru o perioadă de două săptămâni în orașul Bragadiru și în comuna Chiajna din județul Ilfov! Măsura este în vigoare din această seara de la ora 22:00.

 • Un locuitor din Chiajna critică ironic măsura carantinării ( 23 Noiembrie 2020 )

  Carantinarea localităților de lângă capitală a stârnit indignarea locuitorilor, care o consideră o măsură fără rost. Oamenii spun că o astfel de măsură încurcă și mai mult viața de zi cu zi, fără a avea...

 • Restricții în localitățile din jurul Capitalei, aflate în carantină ( 22 Noiembrie 2020 )

  Capitala a devenit o insulă în mijlocul zonei carantinate. 11 localități din județul Ilfov au intrat în carantină. Nicio persoană nu mai are voie să intre sau să iasă din localitățile respective fără un motiv întemeiat.

 • Localități pregătite de carantină ( 19 Noiembrie 2020 )

  Orașul Constanța intră în carantină din weekend, după ce a ajuns la o rată de infectare cu SARS CoV-2 de 8,78 la mia de locuitori. Decizia de carantinare a fost adoptată joi, în ședința Comitetului Județean...

 • România, în carantină parțială ( 9 Noiembrie 2020 )

  De astăzi, timp de 30 de zile, România se află în carantină parțială, după ce Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern, care stabilesc o serie de restrictii la nivel national, au fost publicate în Monitorul Oficial! Astfel...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2