Date companie
 
 
 
 

Relansare a lucrărilor la Autostrada Transilvania și la DN 76 Oradea - Deva

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transilvania, autostrada, contract, firma, orban, bode, lucrare, DN76, trameco
 

Contractul pentru tronsonul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania, semnat, astăzi, în prezența premierului Ludovic Orban. Șeful Executivului, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat șantierul Autostrăzii A3 în Bihor, cu ocazia semnării contractului privind proiectarea și execuția tronsonului Biharia-Chiribiș al autostrăzii. Cu o lungime de 28,5 kilometri, lucrările, în valoare de 326 de milioane lei, vor fi realizate de firma orădeană Trameco, aceeași care construiește și lotul vecin, Biharia - Borș.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Obiectivul nostru clar limpede exprimat și angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvaniei așa cum a fost gândit. Deja lucrurile sunt coapte ca să zic așa și se îndreaptă într-o direcție bună. Sigur că în toate procedurile de licitație va trebui să avem mare grijă să selectăm cele ai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori.”

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Suntem pregătiți să semnăm contractul pentru Poarta Sălajului și pentru toate celelalte tronsoane dintre Nădășelu și Chiribiș, pentru că, în acest an, Autostrada Transilvania a prins viață. Anul 2020 este Anul Autostrăzii Transilvania.”

Contractul a putut fi semnat după ce Curtea de Apel București a respins, luna trecută, contestația unui alt constructor, dar a ajutat și faptul că bugetul Ministerului Transporturilor a fost rectificat pozitiv. În contract se specifică faptul că termenul de proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 luni.

BENIAMIN RUS, patron firmă executantă „Noul proiect va fi pe aproape 29 de km, respectiv 28,5. Lungimea totală de drum național va fi și drum național de 6 km.”

Trameco execută de asemenea și tronsonul Biharia - Borș, lucrări finalizate în proporție de 90%, această porțiune de autostradă urmând să fie dată în folosință la sfârșitul lunii iunie. Pentru ambele segmente, Borș- Biharia și Biharia- Chiribiș , perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani. Tot astăzi, a fost discutată și problema reabilitării și modernizării Drumului Național 76 Oradea - Deva. Se estimează că primele 3 tronsoane dintre Oradea și Beiuș vor fi gata până în luna septembrie.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „DN 76 Oradea - Deva a fost împărțită în 5 tronsoane. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, în 2007, am demarat licitația. Când am plecat din mandat erau deja semnate contractele pe 3 tronsoane din 5. Gândiți-vă, se întâmpla în 2008! Nici azi nu este realizat DN 76. S-au selectat firme care nu au demonstrat capacitatea de a moderniza... Firmele nu au fost capabile și au plecat de pe contract.”

BENIAMIN RUS, patron firmă executantă „Voi verifica și voi monitoriza la sânge respectarea contractului. Așadar, 12 luni din momentul semnării contractului, constructorul are obligația de a preda lucrarea Vârfurile Stencei 33 km, reabilitați.”


Relansare a lucrărilor la Autostrada Transilvania și la DN 76 Oradea - Deva

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2