Contractul pentru tronsonul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania, semnat, astăzi, în prezența premierului Ludovic Orban. Șeful Executivului, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat șantierul Autostrăzii A3 în Bihor, cu ocazia semnării contractului privind proiectarea și execuția tronsonului Biharia-Chiribiș al autostrăzii. Cu o lungime de 28,5 kilometri, lucrările, în valoare de 326 de milioane lei, vor fi realizate de firma orădeană Trameco, aceeași care construiește și lotul vecin, Biharia - Borș.
LUDOVIC ORBAN, premierul României „Obiectivul nostru clar limpede exprimat și angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvaniei așa cum a fost gândit. Deja lucrurile sunt coapte ca să zic așa și se îndreaptă într-o direcție bună. Sigur că în toate procedurile de licitație va trebui să avem mare grijă să selectăm cele ai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori.”
LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Suntem pregătiți să semnăm contractul pentru Poarta Sălajului și pentru toate celelalte tronsoane dintre Nădășelu și Chiribiș, pentru că, în acest an, Autostrada Transilvania a prins viață. Anul 2020 este Anul Autostrăzii Transilvania.”
Contractul a putut fi semnat după ce Curtea de Apel București a respins, luna trecută, contestația unui alt constructor, dar a ajutat și faptul că bugetul Ministerului Transporturilor a fost rectificat pozitiv. În contract se specifică faptul că termenul de proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 luni.
BENIAMIN RUS, patron firmă executantă „Noul proiect va fi pe aproape 29 de km, respectiv 28,5. Lungimea totală de drum național va fi și drum național de 6 km.”
Trameco execută de asemenea și tronsonul Biharia - Borș, lucrări finalizate în proporție de 90%, această porțiune de autostradă urmând să fie dată în folosință la sfârșitul lunii iunie. Pentru ambele segmente, Borș- Biharia și Biharia- Chiribiș , perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani. Tot astăzi, a fost discutată și problema reabilitării și modernizării Drumului Național 76 Oradea - Deva. Se estimează că primele 3 tronsoane dintre Oradea și Beiuș vor fi gata până în luna septembrie.
LUDOVIC ORBAN, premierul României „DN 76 Oradea - Deva a fost împărțită în 5 tronsoane. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, în 2007, am demarat licitația. Când am plecat din mandat erau deja semnate contractele pe 3 tronsoane din 5. Gândiți-vă, se întâmpla în 2008! Nici azi nu este realizat DN 76. S-au selectat firme care nu au demonstrat capacitatea de a moderniza... Firmele nu au fost capabile și au plecat de pe contract.”
BENIAMIN RUS, patron firmă executantă „Voi verifica și voi monitoriza la sânge respectarea contractului. Așadar, 12 luni din momentul semnării contractului, constructorul are obligația de a preda lucrarea Vârfurile Stencei 33 km, reabilitați.”
Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.
În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari...
Nouă kilometri de autostradă de pe tronsonul Nădlac - Sibiu s-au coagulat în buturuga mică menită să răstoarne pe termen lung carul mare al planului de a avea o șosea de mare viteză de la intrarea în țară...
O nouă anchetă în cazul tragediei din noiembrie 2019, când peste 14.000 de oi au murit înecate, după ce nava pe care se aflau a eșuat, în portul Midia. Reprezentanți ai firmei tulcene care a fost angajată să incinereze...
110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019