Date companie
 
 
 
 

Relansare a lucrărilor la Autostrada Transilvania și la DN 76 Oradea - Deva

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transilvania, autostrada, contract, firma, orban, bode, lucrare, DN76, trameco
 

Contractul pentru tronsonul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania, semnat, astăzi, în prezența premierului Ludovic Orban. Șeful Executivului, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat șantierul Autostrăzii A3 în Bihor, cu ocazia semnării contractului privind proiectarea și execuția tronsonului Biharia-Chiribiș al autostrăzii. Cu o lungime de 28,5 kilometri, lucrările, în valoare de 326 de milioane lei, vor fi realizate de firma orădeană Trameco, aceeași care construiește și lotul vecin, Biharia - Borș.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „Obiectivul nostru clar limpede exprimat și angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvaniei așa cum a fost gândit. Deja lucrurile sunt coapte ca să zic așa și se îndreaptă într-o direcție bună. Sigur că în toate procedurile de licitație va trebui să avem mare grijă să selectăm cele ai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori.”

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Suntem pregătiți să semnăm contractul pentru Poarta Sălajului și pentru toate celelalte tronsoane dintre Nădășelu și Chiribiș, pentru că, în acest an, Autostrada Transilvania a prins viață. Anul 2020 este Anul Autostrăzii Transilvania.”

Contractul a putut fi semnat după ce Curtea de Apel București a respins, luna trecută, contestația unui alt constructor, dar a ajutat și faptul că bugetul Ministerului Transporturilor a fost rectificat pozitiv. În contract se specifică faptul că termenul de proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 luni.

BENIAMIN RUS, patron firmă executantă „Noul proiect va fi pe aproape 29 de km, respectiv 28,5. Lungimea totală de drum național va fi și drum național de 6 km.”

Trameco execută de asemenea și tronsonul Biharia - Borș, lucrări finalizate în proporție de 90%, această porțiune de autostradă urmând să fie dată în folosință la sfârșitul lunii iunie. Pentru ambele segmente, Borș- Biharia și Biharia- Chiribiș , perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani. Tot astăzi, a fost discutată și problema reabilitării și modernizării Drumului Național 76 Oradea - Deva. Se estimează că primele 3 tronsoane dintre Oradea și Beiuș vor fi gata până în luna septembrie.

LUDOVIC ORBAN, premierul României „DN 76 Oradea - Deva a fost împărțită în 5 tronsoane. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, în 2007, am demarat licitația. Când am plecat din mandat erau deja semnate contractele pe 3 tronsoane din 5. Gândiți-vă, se întâmpla în 2008! Nici azi nu este realizat DN 76. S-au selectat firme care nu au demonstrat capacitatea de a moderniza... Firmele nu au fost capabile și au plecat de pe contract.”

BENIAMIN RUS, patron firmă executantă „Voi verifica și voi monitoriza la sânge respectarea contractului. Așadar, 12 luni din momentul semnării contractului, constructorul are obligația de a preda lucrarea Vârfurile Stencei 33 km, reabilitați.”


Relansare a lucrărilor la Autostrada Transilvania și la DN 76 Oradea - Deva

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Marcel Ciolacu anunță o iminentă moțiune de cenzură ( 6 Iulie 2020 )

  PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o primă formă a textului moțiunii a fost deja creionată de senatorul Șerban Nicolae.

 • Liberalizarea pieței gazelor, în vigoare ( 1 Iulie 2020 )

  Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 • Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze ( 20 Iunie 2020 )

  Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara. 

 • Cinci membri ai Guvernului, amendați ( 31 Mai 2020 )

  Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după apariția în spațiul public a fotografiei de la petrecerea de ziua premierului. Astfel, premierul Ludovic Orban și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au fost sancționați cu câte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2