Date companie
 
 
 
 

Reorganizarea RADET, prin fuziune cu ELCEN

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : datorii, RADET, insolventa, elcen, fuziune, firea, cgmb
 

Măsurile incluse în planul de reorganizare a RADET, supuse votului, miercuri, în Consiliul General al Municipiului București. Setul de măsuri cuprinde, printre altele, transformarea regiei în societate pe acțiuni, fuziunea prin absorbție a ELCEN, companie controlată de Ministerul Energiei, și acoperirea de către noua societate a cât mai multor datorii ale debitorului. În ședința din 30 iunie 2017, CGMB și-a dat acordul de principiu pentru achiziționarea de către Primăria Capitalei a pachetului de acțiuni deținut de Ministerul Energiei și de Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA la producătorul și furnizorul de energie termică Electrocentrale București SA. Edilul Capitalei spunea, atunci, că municipalitatea ar urma să plătească aproximativ 155 de milioane de euro în contul datoriilor istorice. Prin fuzionarea RADET cu ELCEN, datoriile reciproce se vor șterge.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România. Asigură aproape 40% din producția la nivelul țării și 90% din producția din București. La rândul său, RADET asigură 72 la sută din necesarul de energie termică al Capitalei. Din totalul energiei furnizate de regie, consumul populației reprezintă aproximativ 90 la sută."

Elcen a intrat în insolvență în 2016, decizie luată de autorități pentru a rezolva problema datoriilor istorice dintre companie și RADET, dar și pe care acestea le au către terți. RADET București se află în insolvență tot din 2016. Regia administrează cel mai mare sistem de termoficare din România, deținând 43 la sută din piațǎ. Furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, în care trăiesc 1,21 milioane locuitori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2