Date companie
 
 
 
 

Restaurantele și cafenelele din București se închid din nou

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluburi, restaurante, inchidere
 

Lovitură pentru lucrătorii din domeniul HoReCa! Se închid barurile, restaurantele și discotecile din București. Și cazinourile și sălile de jocuri de noroc își închid porțile. Rămân deschise doar agențiile Loto, acolo unde se poate păstra distanța în interior. Decizia vine după ce numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus a crescut vertiginos.

OANA PASCARU, reporter

"Criza economică generată de pandemia de coronavirus i-a adus pe patronii din industria HoReCa pe culmile disperării. Restaurantele se închid din nou, la mai bine de o lună după ce au fost redeschise. Din cauza pandemiei, profiturile în Horeca au scăzut deja cu 70%."

Patronii din domeniul hoteluri, restaurante și cafenele încearcă să găsească soluții pentru a rămâne pe linia de plutire.

CRISTINA COJUCAR, manager PR

"Restaurantele trec printr-o periodă destul de dificilă în acest moment și anume fapul că restaurantele în interior se închid. Terasele rămân încă deschise ceea ce eu recomand clienților din zona de HoReCa să se bazeze în perioada următoare pe comenzile online, pe zona de home delivery, pe schimbarea și înnoirea platformelor online, site-urilor, magazinelor online pentru că din ce în ce mai mulți comandă acasă."

"Într-adevăr, sunt în toate domeniile probleme, dar dacă încercăm să susținem industria, hotelieră așa cum putem, restaurantele așa cum putem și toți ne vom ține de mână, așa cum putem, vom răzbate cu bine și vom învinge acest virus."

Românii au păreri împărțite, în ceea ce privește restricțiile impuse de autorități.

"Mi se pare destul de ok faptul că se închid restaurantele. S-a zis și la televizor că sunt multe cazuri de infectări și mi se pare mai ok."

"Ce părere aveți despre situația economică în care ne aflăm în momentul de față? Una foarte proastă. Știe toată lumea. Nu văd de ce trebuie închise restaurantele când sunt atâtea alte instituții deschise. La metrou foarte aglomerat de exemplu, nu știu." 

"Fiecare restricție este luată pentru a încerca să limiteze virusul să se propage și cred că este un mod destul de bun. La un moment dat o să se redreseze, ar trebui!"

Se închid și cinematografele, teatrele și sălile de spectacol. Prefectul Capitalei a anunțat că, în situația în care se va ajunge la incidența de trei cazuri la 1000 de locuitori, vor fi aplicate noi restricții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • Coadă la benzinărie, după închiderea magazinelor la ora 18:00 ( 4 Aprilie 2021 )

  Coadă la benzinărie, după închiderea magazinelor la ora 18:00! Restricțiile de weekend din București și din alte localități în care rata de infectare cu SARS CoV-2 a depășit 4 la mia de locuitori și se apropie...

 • Restaurantele, cafenelele și cinematografele, redeschise la interior în Sibiu ( 3 Ianuarie 2021 )

  Localurile din Sibiu se redeschid! Toate restaurantele și cafenelele din oraș și-au reluat activitatea la interior, în limita a 30% din capacitate. Relaxarea restricțiilor vine după ce rata de infectare din Municipiul Sibiu a ajuns la 1,98 de cazuri la mia de locuitori. 

 • Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare ( 31 August 2020 )

  Guvernul României a adoptat hotărârea prin care sunt stabilite condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie. Cluburile și barurile rămân închise.

 • Se redeschid restaurantele ( 28 August 2020 )

  Restaurantele și cafenelele se redeschid, din 1 septembrie! Măsura se aplică în județele unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2