Date companie
 
 
 
 

Rețeaua de distribuție a energiei electrice din județele Galați și Vrancea, pusă la pământ de viscol

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, retea, galati, zapada, electric, stalpi
 

Dezastru în urma ninsorilor, în localitățile din Galați. Zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric, după ce numeroși stâlpi de electricitate au fost doborâți sub greutatea zăpezii. Cea mai afectată a fost comuna Liești, unde sătenii au stat în beznă mai multe seri.

VOX "- Cu ce faceți lumină? - Cu lumânările? - Generatoare mai sunt? - Nu, nici lumânări la magazine nu mai sunt."

VOX "- A fost vremea așa nemaipomenit de rea. A fost o tornadă, cred, de a rupt așa! Prăpăd! Era o vâjâială, de ziceai că ne zboară casa din loc. - Ați mai avut parte de așa ceva vreodată. - Nu."

Reprezentantii Electrica au intervenit de urgență în zonele afectate. Autoritățile spun că, cel mai probabil, reparațiile se vor finaliza până marți.

AMBIANȚĂ "Sunt 11 stâlpi, uitați, stâlpi de beton. În principal, acum vor trebui înlocuiti toți. Îi înlocuim pe toți cu stâlpi de metal."

VOX "În ultimii 25 de ani, este o situație cu care nu ne-am mai confruntat. Ne-am înregistrat cu circa 140.000 de consumatori nealimentați. Cauza principala este vântul, zăpada umedă care s-a așezat pe conductoare."

O situație similară s-a înregistrat și în Vrancea. Directorul Sucursalei de Distribuție Electrica Focșani, Gabriel Popa, a declarat că instituția a fost ”copleșită” de numărul mare de avarii apărute din cauza ninsorilor, o astfel de situație nemafiiind întâlnită din anii '80. Potrivit oficialilor, firele electrice și stâlpii de curent s-au rupt din cauza greutății zăpezii, în multe zone din județ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2