Date companie
 
 
 
 

Revista "Flacara" a implinit 100 de ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revista, flacara, numar
 

Revista Flacăra a împlinit 100 de ani de la prima sa apariție! Fondatorul publicației a fost profesorul Constantin Banu, care a botezat-o "Flacăra" deoarece acest substantiv amintea atât de forța distrugătoare a focului, răzvrătirea țăranilor din 1907 fiind încă vie în memoria tuturor, cât și de virtuțile lui purificatoare.

GEORGE ARION, director general, Flacăra "După 1990, revista Flacăra și-a regăsit puritatea inițială și din nou se adresează cititorilor potrivit crezului celui care a fondat-o."

LILIANA PETRUS, redactor sef, Flacăra "De obicei, noi încercăm să fim foarte bine cuplați la realitate, dar la o realitate mult mai largă decât cea a tabloidelor, adică să prezentăm diverse fapte la maniera senzațional."

ALEXANDRU ARION, publisher, Flacăra "Eu cred că a rezistat 100 de ani și va rezista în continuare, câtă vreme își făcea meseria în mod onest, ca revistă, ca mass-media, în sensul în care nu minte cititorul, nu are partizanate politice și încearcă să fie cât de obiectiv posibil."

HARRY TAVITIAN, pianist de jazz "Multă sănătate, spor la treabă și mulți, mulți ani de acum înainte."

EUGEN CRISTEA, actor "Sper să se mențină în continuare aceeași revistă de bun gust, într-un peisaj al presei din ce în ce mai vulgar, mai urât și mai fără haz."

Primul număr al revistei Flacăra a apărut pe 22 octombrie 1911. Activitatea publicației s-a întrerupt, însă, de mai multe ori, de-a lungul timpului, până în anul 2009, când a avut loc o schimbare radicală a concepului editorial. Oamenii așteptau cu nerăbdare la chioșcuri fiecare ediție, iar fanii declarați se abonau.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Utilizatorii își vor putea păstra numărul de telefon fix, la mutarea în alt județ ( 30 Noiembrie 2018 )

  Veste bună de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații! Utilizatorii care se mută dintr-un județ în altul își vor putea păstra integral numărul de telefon fix. Chiar dacă optează pentru alt furnizor...

 • Eveniment de lux, la Palatul Parlamentului ( 7 Noiembrie 2018 )

  Eveniment de excepție, la Palatul Parlamentului din București! Sute de invitați au participat la evenimentul care a marcat aniversarea a 11 ani de la înființarea unei reviste pentru VIP-uri. O expoziție de branduri de lux...

 • Remember Cenaclul Flacăra 2018, la Sala Palatului ( 2 Noiembrie 2018 )

  Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu, mâine seară, la Sala Palatului! Andrei Păunescu și prietenii săi revin la Sala Palatului, la 45 de ani de la înființarea cenaclului Flacara și la 75 de ani de la nașterea marelui poet...

 • "Timpul" dialogului, în an centenar ( 12 Iunie 2018 )

  Într-o perioadă în care dialogul între oamenii de cultură lasă de multe ori de dorit, revista Timpul oferă o alternativă. Astfel, publicația rămâne un vector de comunicare și atitudine în ramura socio-culturală românească, mai ales în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire.

 • Flacăra democrației, găsită de un pensionar din Orșova, în apele Dunării ( 16 Februarie 2013 )

  Un pensionar din Orșova, care simpatizează cu PDL, a reușit să găsească Flacăra Democrației, aruncată în Dunăre, pe 22 iulie 2012, înaintea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, de primarul localității, un susținător al USL. Ambițios, omul a stat, timp de opt luni, cu ochii pe canalul în care a fost aruncată torța, iar când apa a scăzut, a reușit să recupereze simbolul.
  Președintele PDL Orșova are însă o altă idee.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2