Date companie
 
 
 
 

Utilizatorii își vor putea păstra numărul de telefon fix, la mutarea în alt județ

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : numar, telefon, fix, judet, ancom
 

Veste bună de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații! Utilizatorii care se mută dintr-un județ în altul își vor putea păstra integral numărul de telefon fix. Chiar dacă optează pentru alt furnizor de telefonie, numărul poate să rămână același.

ANA IACUB, reporter "Prefixul numărului de telefon nu mai trebuie să corespundă neapărat cu aria geografică în care este situat punctul terminal. De exemplu, un număr de telefonie fixă instalat în București, cu forma 021, urmat de cele 7 cifre, va putea fi portat în alt județ, fără modificarea prefixului."

Decizia se va aplica atât numerelor geografice de 9 cifre alocate de A.N.C.O.M. prin licență, cât și celor transferate de la un alt furnizor sau primite prin procesul de portare. Fiecare operator trebuie să implementeze măsuri premergătoare, precum modificările tehnice în echipamente sau revizuirea arhitecturilor de interconectare. Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații decizia a fost deja adoptată și va intra în vigoare în termen de 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Prin adoptarea acestei măsuri, A.N.C.O.M. își propune să ofere utilizatorilor avantajele oferite de noile tehnologii, prin eliminarea restricțiilor aferente numerelor geografice.


Utilizatorii își vor putea păstra numărul de telefon fix, la mutarea în alt județ

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Utilizarea tehnogiei scade capacitatea de concentrare a șoferilor ( 31 Octombrie 2018 )

  Utilizarea telefonului mobil la volan, un comportament tot mai comun în trafic. Un studiu al Poliției Române arată că utilizarea tehnologiei de șoferi poate provoca accidente grave.

 • Un deputat PMP propune sancțiuni aspre pentru șoferii care folosesc dispozitive audio-video ( 16 Iunie 2018 )

  Atenție, șoferi! Conducătorii auto prinși la volan cu dispozitive audio-video sau depistați, ulterior, prin postări pe rețele sociale și mass-media, ar putea rămâne 90 de zile fără permis. Cel puțin așa prevede un proiect de lege propus...

 • Doi bărbați răniți grav după ce au ajuns cu mașina în copac ( 3 Mai 2017 )

  Doi răniți și o mașină distrusă, în urma unui accident provocat de o clipă de neatenție! Tânărul aflat la volan își căuta telefonul mobil care suna, moment în care a scăpat automobilul de sub control, iar vehiculul s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.

 • Trei oameni răniți într-un accident, la Suceava ( 27 Mai 2016 )

  Accident grav din cauza vremii, în Suceava! Trei oameni au fost răniți, după ce o șoferiță a intrat cu mașina pe contrasens, unde a lovit violent un alt autovehicul. Ploua torențial în momentul producerii accidentului. Martorii spun că femeia vorbea la telefon și că a pierdut controlul volanului. Șoferița vinovată de producerea accidentului și soția celuilalt conducător auto...

 • Un argeșean s-a răsturnat cu mașina din cauza telefonului mobil ( 31 Ianuarie 2016 )

  Grija pentru telefonul mobil era să-l coste viața pe un șofer din Argeș! Deși era în trafic, omul era ocupat să vorbească la mobil. La un moment dat, nu a mai reușit să-și sincronizeze mișcările și telefonul i-a căzut pe jos, lângă pedale. Când s-a aplecat să-l ia, a pierdut total controlul volanului și au urmat momente de groază. Mașina a ajuns...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Miercuri, 12 Dec. 2018

1 EUR = 4.6605 RON
0.0077
1 USD = 4.1120 RON
0.0247
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2