Date companie
 
 
 
 

Rezultate la Evaluarea Națională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iunie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Cimpeanu evaluare nationala
 

Emoții mari pentru absolvenții claselor a VIII-a, care au primit, astăzi, rezultatele la Evaluarea Națională. Înainte ca notele să fie afișate, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis felicitări tuturor elevilor și a prezentat situația de anul acesta. Peste 95% din cei 155.561 de candidați înscriși s-au prezentat la examen. Ministrul a precizat că numărul de înscrieri a fost mult mai mare comparativ cu ultimii 5 ani. Vestea cea mai bună este că numărul mediilor peste 5 este la o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației
”Este vorba de un procent de 82,3%. Mai exact, este vorba de 122.166 de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații.”

Astfel, în absolut toate județele din România, procentul elevilor care au obținut nota minimă de trecere este mai mare de 70%. Cele mai slabe rezultate sunt în Teleorman, cu 71% note peste 5, în timp ce la polul opus se situează Cluj, București și Brăila, toate cu peste 90%.

”La română am luat 8.90, iar la matematică 9.35. A fost ok, mă așteptam la un pic mai mult dar cred că este bine.
- Cum au fost subiectele?
- Mai ușoare decât mă așteptam.”

Există însă și concluzii triste. Elevii din mediul rural au obținut rezultate de trei ori mai slabe față de cei din mediul urban. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre subiectele care au ridicat mari dificultăți atât la limba și literatura română, cât și la matematică.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației

”Doar 6% dintre elevi au rezolvat integral, corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect românește. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu știu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută. 15% dintre elevi nu au răspuns corect la item-ul 1 de la subiectul 1: rezultatul calculului 10 plus 10 împărțit la 10. Este o concluzie tristă.”

Ministrul Educației a mai declarat că subiectele au fost simplificate în acest an, întrucât au existat perioade în care școlile au fost închise. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații până mâine, la ora 12:00.


Rezultate la Evaluarea Națională

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2