Date companie
 
 
 
 

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iulie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sesiune, bacalaureat, rezultate, contestatii, finale
 

Rezultate finale la examenul de Bacalaureat! După soluționarea contestațiilor numărul mediilor de 10 obținute la nivel național a crescut la 78 față de 56 câte se înregistrau înainte de recorectarea lucrărilor. În ansamblu, contestațiile au mărit rata promovabilității, astfel că 68,1% dintre elevi au obținut medii peste 6 la examenul de maturitate. Înainte de contestații, promovabilitatea la nivel național era de 66,7%. Examinatorii au soluționat cele circa 44.400 de contestații care au fost depuse pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2016, rezultatele fiind publice pe portalul bacalaureat.edu.ro.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În urma primei sesiuni de anul acesta a examenului de bacalaureat au fost mai puține contestații, față de prima sesiune de anul trecut. Mai multe, însă, comparativ cu datele din sesiunea iunie-iulie 2014. Cele mai multe contestații au fost depuse de absolvenții nemulțumiți de notele obținute inițial la proba scrisă de Limba și literatura română."

Cele mai multe contestații au fost depuse în Capitală și în județele Iași și Argeș, iar cele mai puține, în județele Covasna, Tulcea și Ilfov. Potrivit ordinului ministrului Educației, înscrierea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 18 și 22 iulie 2016. A doua sesiune începe în 16 august cu evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română și în limba maternă și se încheie în 26 august cu proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 29 august 2016, până la ora 16,00, și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20,00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 1 septembrie 2016.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • A început înscrierea la Bac 2021 ( 31 Mai 2021 )

  A început înscrierea la Bacalaureat! Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe 4 iunie la prima sesiune a examenului maturității. Anul acesta, dosarele se pot depune în format fizic, electronic sau prin poștă...

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2