Date companie
 
 
 
 

Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate, urmează contestațiile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, rezultate, rata, promovare, contestatii
 

Emoții mari pentru tinerii care au susținut examenul de maturitate! Rezultatele la bac au fost publicate, astăzi, după ora 12.00 pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro. În intervalul orar 16.00 - 20.00 sunt depuse contestațiile, la centrele de examen unde au fost susținut probele. Potrivit rezultatelor înainte de soluționarea contestațiilor, 71,4 la sută dintre candidați au reușit să ia o notă de trecere la prima sesiune a examenului de maturitate. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 66,7 la sută.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Examenul de Bacalaureat 2017 este unul atipic, deoarece din acest an nota comisiei de contestații este cea finală. Practic, nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evalurea inițială și cea de la contestații."

La nivel național, 97 de absolvenți au obținut media 10 la bacalaureat. Sibiu, Bacău, Iași și Cluj sunt județele cu cea mai mare rată de promovare, cu peste 83 la sută. La polul opus, în zece licee din țară promovarea la bac este zero, potrivit ministrului Educației, Liviu Pop. El a precizat că acestea vor intra în lichidare la forma învățământ liceal, urmând să continue ca școli generale.

VOX "Din câte am înțeles, sunt note bune. Lumea e nedumerită la română."

VOX "Sunt bune. Sunt tristă că am luat 9,60 la Română. Nu știu dacă să fac contestație."

VOX "A fost foarte ok! Am o medie care mă mulțumește."

La această sesiune a bacalaureatului, s-au înscris peste 135.000 de elevi, dar s-au prezentat doar circa 128.000. Din examen au fost eliminați 179 de candidați. Rezultatele finale după soluționarea contestațiilor vor fi publicate în 10 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2