Date companie
 
 
 
 

România impredictibilă sperie investitorii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : economie, investitii, Miezul Problemei
 

România este impredictibilă, așa că investițiile străine sunt în scădere! În schimb, economia subterană prosperă, mai ales în anumite sectoare. Elena Oprea și invitații săi au analizat la Miezul Problemei consecințele acestui fenomen. 

Mircea Coșea, analist economic:

"Economia subterană este tolerată în statul român, până la un anumit nivel pentru că fără economie subterană s-ar petrece lucruri foarte importante dpdv al puterii de cumpărare și al stabilității sociale. Deci există o toleranță până la o anumită limită." 

"Economia neagră este susținută cu bună știință. E tolerată. Se mai închid ochii dintr-o parte în alta. Există sectoare unde nu se intră, nici cu DNA, nici cu ANAF, cum ar fi sectorul alimentar." 

Problemele economice, sociale sau politice sunt dezbătute la Național TV, în cadrul emisiunii Miezul Problemei, în fiecare joi, de la ora 21.15 și vineri de la ora 17.15. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Măsuri de atenuare a impactului coronavirusului asupra economiei ( 14 Martie 2020 )

  Ministrul interimar al Finanțelor vrea să ia măsuri pentru atenuarea impactului pandemiei de infectare cu coronavirus asupra mediului economic! 

 • Creșterea inflației reprezintă principala temere a investitorilor ( 12 Octombrie 2019 )

  Principalele temeri ale românilor sunt legate de evoluția economiei! Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă și principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an.

 • Klaus Iohannis susține sprijinirea sectorului digital ( 8 Octombrie 2019 )

  Președintele României susține transformarea țării prin tehnologizare! Klaus Iohannis a participat la lansarea proiectului Romania Tech Nation, la Universitatea Politehnică, unde a vorbit despre nevoia de dezvoltare a sectorului digital, despre implicarea antreprenorilor, precum și despre digitalizarea economiei. 

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Misiunea F.M.I. la București, încheiată cu îndemn la austeritate financiară ( 7 Iunie 2019 )

  Moderație fiscală și înăsprirea politicilor monetare. Este recomandarea misiunii Fondului Monetar Internațional, la finalul vizitei de evaluare a economiei efectuată în România. Experții F.M.I. subliniază, totodată, importanța...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2