Date companie
 
 
 
 

România ocupă ultimul loc în Europa în ceeea ce privește statutul profesorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, statut
 

Meseria de profesor nu mai este atractivă în România! Profesorii nu mai sunt respectați de către societate, iar părinții nu le mai recomandă copiilor intrarea în sistemul educațional, arată un raport al Fundației Romanian Business Leaders și D&D Research. Țara noastră ocupă ante-penultimul loc în lume și ultimul loc în Europa în ceeea ce privește indexul global al statutului profesorilor în societate, potrivit cercetării. Studiul arată că astăzi, meseria de profesor este indezirabilă. Jumătate dintre profesorii care au participat la studiu spun că nu și-ar încuraja propriii copii să devină profesori. În același timp, o treime dintre părinți nu și-ar direcționa copiii să urmeze o carieră în învățământ.

DAN PETREA, oraganizator
"Mai sunt profesorii respectați în ziua de astăzi de către elevi și părinți? Mai mult de către părinți decât de către elevi? (...) Cum să îmbunătățin acest lucru? (...) Ar trebui să răspundă la această întrebare oamenii din Guvern și din Ministerul Educației, dar ce am putea face noi ca oameni, trebuie să-i respectăm noi pe profesori și să nu ne raportăm la această profesie ca la o afacere."

MĂRIUCA TALPEȘ, organizator

"Ar trebui să finanțeze sistemul de învătâmânt, acel 6% care e scris în legea educației, ar trebui să fie dat educației, astfel încât salariul debutanților să crească imediat pentru că meseria să fei atractivă, (...) ar trebui să avem cu toți grijă ca domnii profesori să lucreze foarte bine împreună și noi să lucrăm împreună cu dascălii."

Fundația Romanian Business Leaders și D&D Research cere ca educația să fie finanțată cu 6% din PIB, așa cum prevede legea, astfel încât să intre în sistemul de învățământ tineri cu vocație. Totodată specialiștii spun că pregătirea inițială a viitorilor profesori trebuie să fie mult mai practică și aprofundată, iar dascălii pasionați și performanți să fie încurajați să rămână în sistem.


România ocupă ultimul loc în Europa în ceeea ce privește statutul profesorilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 20 Mar. 2018

1 EUR = 4.6655 RON
0.0005
1 USD = 3.7891 RON
-0.0039
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2