Date companie
 
 
 
 

România trebuie să plătească vineri 164,4 milioane euro către FMI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, transa
 

România trebuie să plătească vineri, către Fondul Monetar Internațional, 164,4 milioane de euro. Potrivit datelor furnizate de Guvern, această sumă reprezintă rambursările ratelor de capital, în valoare de 154,6 milioane de euro și plățile de dobânzi și comisioane, de 9,8 milioane, din împrumutul stand-by contractat în 2009. România trebuie să achite în acest an plăți în valoare totală de peste un miliard 164 de milioane de euro către FMI, Uniunea Europeană și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În primele șapte luni din 2013, din suma datorată au fost achitate puțin peste 550 de milioane euro. În urmă cu patru ani, România a parafat un împrumut stand-by pe doi ani cu FMI, în valoare de aproape 13 miliarde de euro, parte a unui pachet de sprijin de 19,95 miliarde, acordat de Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și Banca Mondială. România a tras șapte dintre cele opt tranșe prevăzute, în sumă de aproximativ 11,9 miliarde de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tranșă record de vaccin Pfizer, intrată în România ( 31 Mai 2021 )

  Cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech pentru România, de până acum! Este vorba de peste un milion de doze, livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.

 • 180.000 de doze de vaccin, livrate României săptămâna viitoare ( 22 Ianuarie 2021 )

  180.000 de doze de vaccin vor ajunge în țară, săptămâna viitoare, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acestea se adaugă celor 130.000 care mai sunt în prezent în depozite.

 • Delegația FMI, la București ( 27 Mai 2019 )

  O delegație a Fondului Monetar Internațional a venit la Bucuresti pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești. Delegația FMI, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va afla la București...

 • Distrigaz a ajuns la un acord cu ELCEN ( 10 Septembrie 2016 )

  Distrigaz a ajuns la un acord cu ELCEN! Prima transă din datoria către furnizorul de gaze ar putea fi achitată luni. În condițiile în care vor fi respectați termenii protocolului semnat între cele două societăți, de eșalonare a datoriei de 11,7 milioane de lei, Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor ELCEN.

 • Conturile ELCEN, deblocate doar dacachită jumătate din suma datorată către Distrigaz Sud ( 9 Septembrie 2016 )

  Distrigaz Sud Rețele acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale București SA. Asta, cu o condiție! Să fie achitată de îndată o primă tranșă de 5,8 milioane de lei, reprezentând 50% din valoarea popririi. Conturile ELCEN au fost blocate joi după-amiază, după ce s-a pus poprire pe ele, la cererea Distrigaz Sud.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2