Date companie
 
 
 
 

România trimite ajutoare Turciei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ajutoare pentru Turcia
 

România trimite ajutoare după dezastrul produs de seismele din Turcia. Trei aeronave, aparținând Forțelor Aeriene Române, transportă materiale și echipe de salvare RO-USAR. Este vorba de personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, care va interveni de urgență în sprijinul populației afectate de cutremure. Sprijinul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

RAED ARAFAT, șef DSU

"Am fost a doua echipă acceptată după Olanda, pentru trimiterea de echipe de căutare-salvare. La acest moment echipa noastră este formată din 60 de persoane, care includ 52 de persoane din partea unității de căutare-salvare a ISU, include patru oameni, personal-medical, doi medici, doi asistenți de la SMURD București, include doi voluntari de la Clubul de câini utilitari, doi câini care au mai participat la misiuni, pe lângă cei doi câini care sunt trimiși de ISU. Deci vorbim de patru câini de căutare din zonele de cutremur și care sunt antrenați în acest sens."

7000 tone de echipamente de căutare-salvare sunt direcționate astfel spre Turcia, printre care corturi de cazare și mâncare pentru a se asigura independența echipei românești de intervenție.

colonel BOGDAN VLĂDUȚOIU, ofițer ISU

"Vorbim despre o infrastructură care este avariată, care a suferit serioase daune, și care poate fi un pericol atât pentru cei care, eventual, mai sunt în viață, și care sunt prinși în această infrastructură avariată, dar și pentru salvatori."

Forțele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare și în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum și în anul 2019, în Albania.


România trimite ajutoare Turciei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2