Date companie
 
 
 
 

România va furniza circa 200.000 de doze de vaccin către Rep. Moldova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : republica moldova, vaccin
 

Țara noastră va sprijini Republica Moldova în procesul vaccinării anti-COVID! Anunțul a fost făcut de către președintele României, Klaus Iohannis, în timpul unei vizite oficiale efectuate la Chișinău.

Șeful statului a declarat că România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID către vecinii de peste Prut.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Susținerea procesului de vaccinare anti-Covid-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este însă necesară o cooperare strânsă cu autoritățile de specialitate ale Republicii Moldova și implicarea acestora."

Totodată, Klaus Iohannis a mai precizat că România va sprijini Republica Moldova și cu medicamente, echipamente medicale și de protecție, destinate îngrijrii pacienților.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova
"Ne bucurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în special lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieți și ne vor ajuta să oprim răspândirea infecției. Vă mulțumesc în numele cetățenilor Republicii Moldova pentru sprijinul oferit atât pe parcursul celor aproape trei decenii, cât și pentru ultimul an, marcat de pandemie."

De asemenea, Klaus Iohannis a mai adăugat că țara noastră va furniza Republicii Moldova aproximativ 6.000 de tone de motorină, pentru sprijinirea agricultorilor și va contribui la inițierea unei cooperări pe linia luptei anticorupție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2