Date companie
 
 
 
 

România va furniza circa 200.000 de doze de vaccin către Rep. Moldova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : republica moldova, vaccin
 

Țara noastră va sprijini Republica Moldova în procesul vaccinării anti-COVID! Anunțul a fost făcut de către președintele României, Klaus Iohannis, în timpul unei vizite oficiale efectuate la Chișinău.

Șeful statului a declarat că România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID către vecinii de peste Prut.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Susținerea procesului de vaccinare anti-Covid-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este însă necesară o cooperare strânsă cu autoritățile de specialitate ale Republicii Moldova și implicarea acestora."

Totodată, Klaus Iohannis a mai precizat că România va sprijini Republica Moldova și cu medicamente, echipamente medicale și de protecție, destinate îngrijrii pacienților.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova
"Ne bucurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în special lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieți și ne vor ajuta să oprim răspândirea infecției. Vă mulțumesc în numele cetățenilor Republicii Moldova pentru sprijinul oferit atât pe parcursul celor aproape trei decenii, cât și pentru ultimul an, marcat de pandemie."

De asemenea, Klaus Iohannis a mai adăugat că țara noastră va furniza Republicii Moldova aproximativ 6.000 de tone de motorină, pentru sprijinirea agricultorilor și va contribui la inițierea unei cooperări pe linia luptei anticorupție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Autoritățile vor vaccinarea a 10.400.000 de români până în septembrie ( 16 Ianuarie 2021 )

  Premierul României s-a vaccinat împotriva COVID-19! Florin Cîțu s-a imunizat sâmbătă dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală. Șeful Executivului a venit îmbrăcat cu un tricou pe care era scris mesajul „Împreună învingem pandemia”.

 • Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid-19 ( 11 Ianuarie 2021 )

  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a vaccinat anti-COVID! Raed Arafat a mers la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală.

 • 100 de cadre medicale, imunizate astăzi la Spitalul Universitar ( 30 Decembrie 2020 )

  Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început astăzi și la Spitalul Universitar din Capitală! Primii care s-au imunizat au fost medicii cei mai expuși – medicii de la UPU, din ATI și din Blocul Operator.

 • Au fost vaccinate cadre medicale din 10 spitale din țară ( 28 Decembrie 2020 )

  960 de cadre medicale s-au vaccinat anti-COVID-19, duminică, din prima doză de vaccin! Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. 

 • Cele 10.000 de doze de vaccin, depozitate la Institutul Cantacuzino ( 26 Decembrie 2020 )

  Primele 10.000 de doze de vaccin anti-SARS-CoV-2 au ajuns, în această dimineață, la Institutul Cantacuzino, în Centrul Național de Stocare. În ceasta seară, dozele vor fi trimise către centrele de vaccinare...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2