Date companie
 
 
 
 

Românii au nevoie în continuare de vize pentru Statele Unite ale Americii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ambasada, romani, America, unite, statele, vize
 

Românii vor avea nevoie în continuare de vize pentru Statele Unite. Țara noastră nu a îndeplinit încă toate cerințele cerute de Washington, așa că vizita peste ocean trebuie începută tot cu drumuri la ambasadă.  Românii încă mai cred în visul american. Cel puțin asta arată statisticile oficiale. 42.000 de români au fost anul trecut la Ambasada Statelor Unite pentru a solicita viză, cu 20 la sută mai mulți decât în 2013. Peste 90% au fost aprobate, iar tendința de creștere continuă și în 2015.

HENRY LEIGHTON, consul general al SUA la București "Anul acesta am primit cu 10% mai multe aplicații decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dacă acest trend continuă, ne așteptăm să primim 45.000 de aplicatii pentru viză, anul acesta."

În ceea ce priveste programul Visa Waiver, Romania mai are de îndeplinit câteva condiții, printre care și o rata de respingere a vizelor sub 3%.

HENRY LEIGHTON, consul general al SUA la București "Dacă aș fi în locul vostru, aș lucra cu Ambasada Americană să îndeplinesc acele condiții. Una importantă este prevenirea și combaterea criminalității."

Potrivit oficialilor consulari, cu cât o țară este mai stabilă și prosperă, cu atât este mai probabil ca rata de refuz să fie mică, iar la nivel individual contează foarte mult ca cel care solicită viza să demonstreze ca are motive serioase să se întoarcă în țară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Granița, luată cu asalt de românii care fug de coronavirusul din alte țări ( 11 Martie 2020 )

  Alertă la Sibiu, după ce un avion cu 90 de persoane din zona roșie a Germaniei, mai exact din Stuttgart, a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu! Persoanele aflate la bord au fost verificate, iar echipele medicale...

 • Cei șase români de pe nava Diamond Princess au fost repatriați ( 22 Februarie 2020 )

  Cei șase cetățeni români de pe nava Diamond Princess, care au cerut să fie repatriați, au fost aduși în țară, în această dimineață, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Reprezentanții Ministerului...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2