Date companie
 
 
 
 

Romanii si italienii, prinsi in hora, in Piazza del Popolo din Roma

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : roma, romani, italieni, hora, piazza, popolo
 

Piazza del popolo din Roma s-a imbracat in culorile drapelului Romaniei pentru o zi. Ansamblul Calusarii din Slatina, naista Cornelia Tihon si taraful "Frunza Verde" i-au invitat pe italieni la o hora autentica romaneasca.

VOX "Este o experienta care se intampla o singura data in viata"

VOX "Imi plac dansurile romanesti. Este prima oara, fetele m-au invitat si am spus: Da! De ce nu?"

CORNEL DIACONU, regizor "Grazie, Roma, Callatis ti saluta! In a treia zi a Festivalului Callatis ne aflam aici in Piazza del Popolo cu proiectul Plaza Romania si incercam sa transmitem ceva din sufletul romanilor, din traditiile noastre, tuturor turistilor si localnicilor."

Nu au fost uitati nici cei mici. Membrii cercului de desen "Culoare si vis "din comuna argesana Corbeni i-au invatat pe copii sa deseneze cu acuarele pe panza.

ELENA STOICA, coordonator cerc desen "Tinerii nostrii artisti plastici din cercul de desen culoare si vis continua actiunea invatandu i pe copii cum sa abordeze acest stil."

Festivalul Callatis va organiza spectacole si in zilele urmatoare in principalele piete din Roma. Duminica, pe 14 august, peste 15.000 de romani, italieni, dar si turisti din toata lumea, sunt invitati la un eveniment simbolic - Hora Unirii - dedicat celor 150 de ani de la unificarea Italiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2