Date companie
 
 
 
 

Românii sunt în febra pregãtirilor pentru Revelion

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, pregatiri, romani, revelion, masa, bucate
 

Românii au intrat în febra pregãtirilor pentru Revelion. Tradiția spune cã masa dintre ani trebuie sã fie îmbelșugatã, pentru ca anul care vine sã fie unul prosper. Prin urmare, românii au dat iama în magazine, unde și-au umplut coșurile cu de toate și au fãcut coadã la casele de marcat.

VOX "- Morcov, ouã, portocale, mere, lapte, tot ce ne trebuie pentru sãrbãtoarea asta de Anul Nou. - V-ați gândit așa cam cât e cheltuiala, la cât dați? - În jur de 400."

VOX "- Vreau o sticlã de șampanie pentru atunci, în puntea dintre ani. - Ați fãcut ceva cumpãrãturi. - Am, dar mai am multe de fãcut."

Bucatele de pe masa dintre ani trebuie sã fie mai ușoare decât cele de Crăciun. Mulți renunță la preparatele din porc, în favoarea fructelor, legumelor și peștelui.

VOX "- Am vãzut cã luați pește. - Da, pește! - Și ce mai aveți pe listã? - Brânzicã, cașcaval, ceva ușor, nu greu."

Pentru masa de Revelion, românii cheltuiesc, în medie, 500 de lei. Hipermarketurile rãmân deschise, duminică, pânã aproape de miezul nopții, iar pe 31 decembrie au program redus.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la cumpărături și la biserică, în plină pandemie ( 22 Martie 2020 )

  Românii nu se conformează, nici acum, recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Asta, în ciuda apariției primelor cazuri de deces în țara noastră și a creșterii exponențiale...

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2