Date companie
 
 
 
 

Românii sunt în febra pregãtirilor pentru Revelion

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, pregatiri, romani, revelion, masa, bucate
 

Românii au intrat în febra pregãtirilor pentru Revelion. Tradiția spune cã masa dintre ani trebuie sã fie îmbelșugatã, pentru ca anul care vine sã fie unul prosper. Prin urmare, românii au dat iama în magazine, unde și-au umplut coșurile cu de toate și au fãcut coadã la casele de marcat.

VOX "- Morcov, ouã, portocale, mere, lapte, tot ce ne trebuie pentru sãrbãtoarea asta de Anul Nou. - V-ați gândit așa cam cât e cheltuiala, la cât dați? - În jur de 400."

VOX "- Vreau o sticlã de șampanie pentru atunci, în puntea dintre ani. - Ați fãcut ceva cumpãrãturi. - Am, dar mai am multe de fãcut."

Bucatele de pe masa dintre ani trebuie sã fie mai ușoare decât cele de Crăciun. Mulți renunță la preparatele din porc, în favoarea fructelor, legumelor și peștelui.

VOX "- Am vãzut cã luați pește. - Da, pește! - Și ce mai aveți pe listã? - Brânzicã, cașcaval, ceva ușor, nu greu."

Pentru masa de Revelion, românii cheltuiesc, în medie, 500 de lei. Hipermarketurile rãmân deschise, duminică, pânã aproape de miezul nopții, iar pe 31 decembrie au program redus.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, la dispoziția consumatorilor ( 15 Octombrie 2019 )

  Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, lansat astăzi de Consiliul Concurenței! Platforma online, în care s-au investit 300.000 de euro, va afișa prețul a circa 30.000 de produse din aproximativ 1.700 de magazine integrate...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Pește retras din magazine ( 4 Septembrie 2019 )

  Peste 22 de tone de pește și produse de pește au fost retrase de la comercializare, în urma unor controale efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2