Date companie
 
 
 
 

Romii din Cluj și-au înființat o nouă formațiune politică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romi, partid, consilieri
 

Romii din județul Cluj și-au făcut partid! Ei își propun să candideze în alegerile din 10 iunie si să câștige doi consilieri judeteni și 40 de consilieri locali. Noua formațiune politică se numește Alianța Civică Democrată a Romilor.

AMBIANȚĂ (cum intrã în salã pe imn)

MARIAN DARAGIU, președintele ACDR: "Obiectivele noastre sunt simple. Dorim sã avem consilieri locali, dorim sã avem consilieri județeni, iar mai târziu ne dorim un grup parlamentar, un grup parlamentar dupã modelul UDMR."

GABRIEL DANDOCI, președintele ACDR Cluj: "Programul nostru politic este bazat pe nevoi, pornim de la firul ierbii: locuinte, educatie si în primul rând locuri de muncã pentru romii din Cluj."

VOX: "-Ce asteptati de la aceastã aliantã? -La un mai bine pentru copii. În general mi-as dori scoalã, pregãtire înaltã, o stare de bine."

VOX: "S-o ducem mai bine, copii noștri, tăți care merg în școli, studii înalte, sã meargã pe mai departe sã nu mai fimn cei mai din urmã oameni din societatea asta."

In prezent, în România există mai multe zeci de organizații care apără interesele acestei minorități.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Taxa pentru un loc de parcare în București, de 7 ori mai scumpă ( 27 Aprilie 2021 )

  Noile tarife anuale pentru parcările din București, votate, astăzi, de consilierii generali! Începând de anul viitor, locuitorii Capitalei trebuie să scoată din buzunar o sumă de șapte ori mai mare pentru parcare...

 • Încăierare între două clanuri de romi, la Călărași ( 6 Noiembrie 2019 )

  Încăierare cu furci și topoare, în localitatea Sărulești Gară, din județul Călărași! Două clanuri de romi s-au bătut în plină stradă. Doi polițiști au intervenit pentru a aplana conflictul. Ei au tras nouă focuri de avertisment...

 • Portretul candidatului la șefia PSD, prezentat de Viorica Dăncilă ( 10 Iunie 2019 )

  Moțiunea de cenzură, organizarea Congresului extraordinar PSD din 29 iunie, modificarea statutului partidului. Sunt cele mai importante subiecte puse în discuție, astăzi, în Biroul Permanent Național PSD. În conferința de presă susținută...

 • C.Ex.N. al PSD, încheiat cu victoria lui Liviu Dragnea ( 22 Septembrie 2018 )

  Liviu Dragnea rămâne la cârma PSD! După aproape nouă ore de dezbateri intense în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, Dragnea a primit votul de încredere al fruntașilor partidului.

 • Răfuială în stradă ( 12 Mai 2018 )

  Răfuială în stradă, la Galați! Polițiștii au deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe, în urma unui scandal care a avut loc între mai multe persoane de etnie romă, din cartierul gălățean Micro 19. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2