Date companie
 
 
 
 

Roșia Montană și militarii români în misiuni externe, la CSAT

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : militari, nato, CSAT, misiuni, rosia, montana, summit
 

România va pune la dispoziție anul viitor pentru misiuni în afara țării cu 305 militari mai mulți decât în acest an. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.098 militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 932 militari și polițiști. Prima temă de pe ordinea de zi a constituit-o analiza și aprobarea obiectivelor României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfășura în perioada 11-12 iulie. La ședință s-a discutat și despre pregătirea României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, din iulie, fiind făcută o analiză a obiectivelor particpării țării noastre la reuniune.
O altă decizie importantă este cea cu privire la stadiul includerii „Peisajului cultural minier de la Roșia Montană” în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Subiectul a fost introdus pe agenda ședinței la cererea ministrului Culturii, după ce Guvernul a cerut amânarea analizării dosarului vizând includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, până la soluționarea litigiului de la Curtea de Arbitraj de la Washington, deschis de compania Gabriel Resources împotriva statului român. CSAT a apreciat că Guvernul dispune de instrumentele și de instituțiile abilitate pentru a gestiona întregul proces de includere a Roșiei Montana în Patrimoniul Mondial UNESCO.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mircea Geoană, numit adjunct al secretarului general NATO ( 17 Iulie 2019 )

  Mircea Geoană, funcție de top în NATO! Geoană, fost ministru de externe și fost lider al PSD, va fi adjunctul secretarului general al Alianței Nord-Atlantice. Anunțul a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

 • Navă militară românească, în misiune de deminare ( 12 Iulie 2019 )

  Misiune NATO împotriva minelor! Un vas militar aparținând Forțelor Navale Române a pornit într-o misiune internațională în Marea Neagră, împotriva minelor, alături de nave din țări precum Italia, Franța și Turcia.

 • Liderii europeni au semnat Declarația de la Sibiu ( 9 Mai 2019 )

  Sibiul a fost astăzi locul de întâlnire al celor mai puternici politicieni din Europa! În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, astăzi, 9 mai de ziua Europei, a avut loc, la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de Guvern din Uniunea Europeană.

 • Pregătiri pentru summit ( 8 Mai 2019 )

  Pregătiri intense pentru Summit-ul european de la Sibiu! Mâine, orașul va fi gazda întâlnirii liderilor tututor statelor membre ale Uniunii Europene. 

 • Doi militari români, răniți în Afganistan ( 6 Mai 2019 )

  Militari români, răniți în Afganistan! Este vorba de doi militari din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei": caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu. Ei au fost răniți, noaptea trecută...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2