Date companie
 
 
 
 

Roșiile coapte forțat pot provoca îmbolnăvirea consumatorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : legume, rosii, substante chimice
 

Foarte apreciate de gospodine, roșiile românești nu mai reprezintă o garanție pentru sănătate, din cauza substanțelor chimice pe care unii dintre producători le folosesc pentru a forța coacerea. Administrate în exces, acestea devin foarte periculoase pentru oameni. Specialiștii recomandă diluarea atentă a soluției și o pauză de zece zile din momentul culegerii legumelor, până la consumul acestora. Puțini sunt însă cei care respectă sfaturile chimiștilor.

COSTEL VÂNĂTORU, cercetător, Stațiunea Experimentală Buzău: "Această durată de maturare a fructului poate fi scurtată dacă se intervine cu substanțe chimice nu prea agreate de noi. Însă, aflăm că pe piață circulă astfel de substanțe. (...)Pot apărea probleme serioase medicale: intoxicații."

În piețe, însă, foarte puțini producători recunosc faptul că folosesc astfel de substanțe.

VOX 1: "Noi stimulăm înainte. De stimulent știam. Și ăsta cred că tot așa este. Noi nu am folosit că noi le avem afară."

VOX 2: "Eu nu folosesc. Nu."

VOX 3: "Am auzit că parcă se folosește în alte țări. La noi, nu știu."

Specialiștii spun că roșiile coapte forțat pot fi recunoscute după semințele nedezvoltate.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Programul ”Tomata”, finanțat suplimentar cu 12 milioane de euro ( 16 Noiembrie 2019 )

    Veste bună pentru legumicultorii din România! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, vineri, în timpul unei întâlniri cu producătorii de roșii din județul Olt, că programul de spijinire a legumicultorilor a fost suplimentat...

  • Ofensiva împotriva fructelor și legumnelor de import de calitate proastă ( 30 Aprilie 2019 )

    A început ofensiva împotriva fructelor și legumelor neconforme din import. În 11 aprilie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală și inspectorii Direcției Generale a Vămilor au demarat la nivel național acțiunea ”Demetra”, de verificare...

  • Zeci de legume și fructe stricate, găsite la vânzare de comisarii Protecției Consumatorilor ( 19 Aprilie 2019 )

    Zeci de tone de legume și fructe lovite, deshidratate, cu pete, pulpă moale, ofilite, alterate, cu urme de boli de depozit și de mucegai și fără etichete. Asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorilor în timpul controalelor...

  • Peste 80 de tone de legume și fructe, confiscate ( 14 Aprilie 2019 )

    Operațiunea „Demetra” continuă! Peste 80 de tone de legume și fructe, între care 23 de tone de ceapă uscată din Polonia și 200 de kilograme de usturoi din China, au fost confiscate în cadrul acțiunii „Demetra”, prin care se verifică circuitele de comercializare a legumelor și fructelor. 

  • Din ce în ce mai puține solarii în România ( 7 Februarie 2019 )

    Consumăm tot mai multe legume de import, în locul celor autohtone! Unul dintre motive este faptul că producția internă a scăzut, pe fondul reducerii numărului de sere și solarii și deficitului de forță de muncă. Specialiștii în domeniu, dar și fermieii, spun că statul ar trebui să îi ajute mai mult pe micii producători. Poate așa, pe masa românilor ar fi mai multe legume românești, proaspete și sănătoase.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2