Date companie
 
 
 
 

Salvamontiștii, la datorie în minivacanța de 1 Iunie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : interventii, turisti, salvamontisti, recomandari
 

Zile pline pentru salvamontiști! Aceștia au avut, în minivacanța de 1 Iunie, zeci de intervenții pentru salvarea unor turiști. Cele mai multe apeluri au fost înregistrate la Salvamont Gorj. Salvatorii montani au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în cazul unor persoane cărora li s-a făcut rău sau au fost victimele unor accidente. În zona de creastă a masivului Parâng a fost sesizată dispariția a două persoane dintr-un grup de turiști. Au fost găsiți în scurt timp de salvamontiști și grupul s-a reunit în siguranță. Salvatorii montani au intervenit și în cazul unei familii cu doi copii, care rămăsese cu autoturismul blocat pe un drum dificil, de munte. Salvamont România a anunțat că au fost primite numeroase apeluri prin care se solicitau informații despre diferite zone montane și trasee turistice.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Pentru a evita situațiile periculoase, salvamontiștii le recomandă turiștilor să plece în drumeții doar pe poteci marcate. Să nu plece singuri pe munte, deoarece animalele sălbatice evită grupurile de oameni, dar pot ataca atunci când întâlnesc o singură persoană. De asemenea, câinii trebuie ținuți în lesă, pentru a nu provoca sălbăticiunile.”

Tot pentru a evita confruntarea cu animalele sălbatice, este bine ca drumețiile să se facă ziua și nu noaptea, când animalele pădurii sunt mai active. În ceea ce privește camparea, sunt de evitat locurile zolate. Atenție la depozitarea hranei, deoarece sălbăticiunile pot simți chiar și mirosul conservelor. Salvamontiștii spun că este bine să fie depozitată la înălțime, cât mai departe de cort. Nu trebuie neglijat pericolul șerpilor veninoși. Turiștii sunt sfătuiți să circule cu atenție sporită pe potecile montane și să evite zonele mascate de vegetație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2