Date companie
 
 
 
 

Săptămâna Haferland

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Iohannis plus Ciuca
 

Cel mai mare festival dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania a ajuns la cea de-a zecea ediție. Săptămâna Haferland propune piese de teatru, dansuri populare săsești, workshopuri, concerte și mâncare gustoasă. Educația și pacea sunt printre principalele valori promovate, despre care a vorbit și președintele Klaus Iohannis, prezent în mijlocul sașilor.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Prin proiecte ca cel pe care îl derulați, România este cunoscută și apreciată ca spațiu al valorificării identităților și al prețuirii relațiilor interumane, temelii ale dezvoltării durabile. Războiul dus de Federația Rusă în Ucraina și consecințele devastatoare ale acestuia, inclusiv asupra zonei de patrimoniu, prin distrugerea instituțiilor culturale și a monumentelor istorice ucrainene, ne întăresc solidaritatea în jurul valorilor și principiilor democratice și ne determină să prețuim mai mult moștenirea istorică și culturală pe care am primit-o de la înaintașii noștri. Autoritățile publice, îndeosebi cele locale, împreună cu cetățenii trebuie să înțeleagă că au responsabilitatea de a contribui la păstrarea tradițiilor și la protejarea autenticității peisajului cultural, pentru a oferi viitoarelor generații oportunitatea de a-și cunoaște, înțelege și valorifica rădăcinile identitare." 

Președintele a mai spus că, prin promovarea obiectivelor culturale, sunt încurajate turismul și atragerea de investiții. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă, prezent la eveniment, a vorbit despre importanța libertății în societate.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României

"Îmi doresc să vorbesc despre ce ne unește pe noi ca popor, despre problemele pe care le avem de depășit împreună. Pacea și bunăstarea națiunii și a membrilor săi sunt scopurile fundamentale ale oricărei societăți democratice. Totodată, libertatea este valoarea supremă a oricărui om care trăiește în cadrul unei astfel de societăți. Libertatea de a gândi, de a se forma, de a se educa, precum și libertatea de a-și exprima identitatea etnică, culturală, lingvistică și religioasă, sunt toate expresii ale libertății omului, protejate și garantate deopotrivă de statul român."

Ediția aniversară a celui mai mare festival dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania, are loc atât fizic cât și online, în 10 sate din Țara Ovăzului. Proiectul cultural este finanțat de Ministerul Culturii.


Săptămâna Haferland

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2