Date companie
 
 
 
 

Șase familii de romi din Cluj, evacuate dintr-o casă ocupată ilegal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : razie, romi, evacuare
 

Polițiștii clujeni au fost înjurați mai rău ca la ușa cortului, în timpul unei razii, care i-a vizat pe oamenii fără adăpost. Aceștia aveau informații că în imobilele prăsite locuiau ilegal oameni ai străzii. Spre surpriza lor, într-una dintre clădirile verificate, oamenii legii au descoperit șase familii de romi.

AMBIANȚÃ: "Deșteptarea, Poliția, hai"

AMBIANȚÃ: "Terminã. -Adu buletinul și vino încoace. -Sã-mi.... -Haide! -Închide ușa ca sã mã îmbrac, sã ies."

De față a fost și prorietarul, care spune că a încercat de nenumărate ori să-i dea afară pe musafirii nepoftiți, dar fără succes.

ALEXANDRU RAȚ, proprietar casă: "E proprietatea noastrã, urmeazã sã construim, n-am construit pânã acum, dar ei s-au mutat. -Ați mai încercat sã-i scoateți afarã? Pãi i-au mai scos o datã afarã, tot așa cu Poliția și, din nou, au venit înapoi."

Oamenii recunosc că stau ilegal în casă, dar dau vina pe autorități.

VOX: "-Ce acte sã am? -Atunci cum locuiți aici. -Așa, cã asta-i România. -Cine v-a lãsat sã locuiți aici? -Cine? Dumnezeu."

VOX: "Deci n-am unde sã mã duc. Mi-am pus cerere la Gilãu, degeaba, mi-au întors spatele. Unde sã mã duc?"

VOX: "Unde sã mergem? Avem copii, suntem pe drumuri."

Cele șase familii au ajuns, până la urmă, la Secția de Poliție.

OVIDIU MICLEA, comandant, Secția IV Poliție Cluj: "Cei care sunt din Cluj vor fi internați în centrul de pe strada Oașului pentru o igienizare și a fi luați în evidența acestui centru, iar cei care sunt din alte localitãti vor fi duși (...) la locul lor de domiciuliu."

Romii spun că își vor căuta o altă casă părăsită în care să locuiască.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoferi băuți sau sub influența drogurilor, prinși în trafic ( 20 Decembrie 2020 )

  Șoferi aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor, prinși de polițiști în Capitală! Mai mulți conducători auto au fost opriți în trafic sâmbătă seară de către oamenii legii. În urma raziei, polițiștii au identificat un șofer în vârstă de 34 de ani, aflat sub influența substanțelor psihoactive, care se deplasa pe bulevardul Beijing din Sectorul 1.

 • Încăierare între două clanuri de romi, la Călărași ( 6 Noiembrie 2019 )

  Încăierare cu furci și topoare, în localitatea Sărulești Gară, din județul Călărași! Două clanuri de romi s-au bătut în plină stradă. Doi polițiști au intervenit pentru a aplana conflictul. Ei au tras nouă focuri de avertisment...

 • Razii în gări ( 17 Februarie 2019 )

  Amenzi în gări și trenuri! Polițiștii au acționat, de la începutul anului, pentru siguranța călătorilor, fiind organizate peste două mii de patrule. Astfel, au depistat 50 de persoane urmărite național și internațional, precum și 62 de minori lipsiți de supraveghere. Au fost depistate peste patru sute de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni și s-au dat o mie de amenzi.

 • Șoferi băuți, drogați și fără permis, prinși de polițiști în Capitală ( 17 Februarie 2019 )

  Brigada Rutieră din București continuă raziile! Polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 81.000 de lei și au reținut 19 permise auto. Cele mai multe dintre ele au fost pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

 • Nereguli grave în taximetria din București ( 6 Decembrie 2018 )

  Razie printre șoferii de taxi din capitală! Polițiștii Brigăzii Rutiere au dat amenzi în valoare totală de peste 30.000 de lei și au reținut șase permise. În doar două zile de controale, care au vizat peste 150 de taxiuri, au fost reținute 15 certificate...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2