Date companie
 
 
 
 

Sătenii din Lunca Ilvei, la spital după ce au băut de la robinet apă infestată cu bacterii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : retea, spital, bistrita, primarie, sanatate, amenda, apa, bacterii, nasaud, potabila, directia, digestiv, lunca, ilvei, enterococi, escherichia, coli, coliforme
 

Zeci de oameni au fost transportați de urgență la spital, după ce au băut apă de la robinet, într-o localitate din Bistrița Năsăud! Analizele de laborator au scos în evidență faptul că apa, distribuită în Lunca Ilvei chiar de către primăria comunei, era infestată cu bacterii coliforme, enterococi și Escherichia coli. Rețeaua de distribuție a apei, în care s-au investit peste 4 milioane de euro, a fost dată în folosință abia în urmă cu un an, iar vechea rețea a fost scoasă din uz. Mare parte din sumă a fost suportată de Compania Națională de Investiții, contribuția primăriei fiind de aproximativ un milion de euro.

AMBIANȚĂ "De limpede, e limpede acum. Înainte, când ploua, venea apă maro. Astea-s valorile obținute, astea-s valorile admise."

Localnicii din Lunca Ilvei au îănceput să aibă probleme digestive încă din luna iunie. Toți au suspectat că apa este cea care le afectează sănătatea.

VOX "De foarte proastă calitate. Din cauza mirosului, gustului, avem analize. Amară, are miros a mâl, bacterii. Au ajuns copiii la spital. Enterococi, e-coli și bacterii coliforme."

VOX "Apa nu se poate folosi. Prietena băiatului meu trei zile a bolit."

În urma sesizărilor cetățenilor, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a dispus sistarea alimentării cu apă prin rețeaua în cauză. Primăria Lunca Ilvei, care gestionează această rețea de apă, s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei.

ANCA ANDRIȚOIU, director, D.S.P. Bistrița-Năsăud "Noi am dat și o amendă, pentru că a fost apă dată populației, nepotabilă."

Până la rezolvarea situației, apa este distribuită prin rețeaua veche, care însă nu face față nevoii de apă a populației. Potrivit reprezentanților primăriei, 350 de metri cubi de apă sunt distribuiți zilnic, la 500 de familii. Temători, oamenii din comună preferă, însă, apa din fântânile vechi și de un secol, pentru a nu risca îmbolnăvirea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ne-a părăsit Bogdan Stanoevici ( 12 Ianuarie 2021 )

  Bogdan Stanoevici nu mai este printre noi. Actorul și omul politic Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a decedat în această dimineață.

 • A început vaccinarea împotriva coronavirusului, în județul Bihor ( 5 Ianuarie 2021 )

  Vaccinarea împotriva coronavirusului SARS CoV-2 a început în această dimineață, la ora 8, și în județul Bihor. În cele 12 centre de vaccinare din Bihor au fost transportate, de la centrul regional de depozitare din Cluj Napoca...

 • Anchetă la Spitalul Floreasca, în cazul cadavrului dispărut ( 4 Ianuarie 2021 )

  Anchetă la Spitalul Floreasca din București, în cazul dispariției unui cadavru. Pacientul decedase, în ultima zi a anului trecut, din cauza bolii COVID-19. Când rudele pacientului decedat au mers la morga spitalului...

 • 100 de cadre medicale, imunizate astăzi la Spitalul Universitar ( 30 Decembrie 2020 )

  Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început astăzi și la Spitalul Universitar din Capitală! Primii care s-au imunizat au fost medicii cei mai expuși – medicii de la UPU, din ATI și din Blocul Operator.

 • Programul de guvernare prevede reformă în Sănătate ( 23 Decembrie 2020 )

  Programul de guvernare pentru următorii patru ani, publicat astăzi! O parte importantă a programului este centrată pe creșterea ponderii si importanței prevenției în Sănătate, ca parte integrantă din strategia...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2