Date companie
 
 
 
 

Scandal într-o parohie din județul Argeș, unde preotul a fost îndepărtat de la biserică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, arges, preot, protest, costesti, parohie, enoriasi, arhiepiscopia
 

Scandal în parohia Costești, din județul Argeș! Peste 100 de enoriași s-au adunat în curtea bisericii, nemultumiți că Arhiepiscopia Argeșului vrea sa le schimbe preotul care slujește de 12 ani în parohie. Localnicii spun că vor protesta până ce înalții prelați de la Arhiepiscopia Argeșului vor înțelege să le lase preotul. Mai mult, oamenii amenință că nu-l vor lăsa pe noul paroh să țină slujbele.

AMBIANȚĂ ”Nu-l vom lăsa să plece de aici! Nu-l lăsăm!”

VOX ”Când o veni preotul care vrea să slujească aici, afară! Să vină al nostru.

VOX ”Acum, noaptea, au venit să schimbe preotul nostru de aici, ceea ce nu e normal. Noi nu vrem să vină alt preot la noi în parohie.”

VOX ”Nu i-am lăsat să intre în biserică să predea inventarul.”

Primarul localități a avizat protestul enoriașilor, care spun că vor manifesta zilnic în curtea bisericii.

ION BAICEA, primar, com. Costești, jud. Argeș ”Nu mă așteptam ca din cauza... să se întâmple așa ceva în Costești! Eu sunt de partea cetățenilor. Dacă enoriașii îl doresc pe preotul Ene, sunt alături de ei.”

Primarul Costeștiului susține că nu a fost înștiințat de forurile Bisericii Ortodoxe Române cu privire la schimbarea preotului-paroh.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2