Date companie
 
 
 
 

Scandal într-o parohie din județul Argeș, unde preotul a fost îndepărtat de la biserică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, arges, preot, protest, costesti, parohie, enoriasi, arhiepiscopia
 

Scandal în parohia Costești, din județul Argeș! Peste 100 de enoriași s-au adunat în curtea bisericii, nemultumiți că Arhiepiscopia Argeșului vrea sa le schimbe preotul care slujește de 12 ani în parohie. Localnicii spun că vor protesta până ce înalții prelați de la Arhiepiscopia Argeșului vor înțelege să le lase preotul. Mai mult, oamenii amenință că nu-l vor lăsa pe noul paroh să țină slujbele.

AMBIANȚĂ ”Nu-l vom lăsa să plece de aici! Nu-l lăsăm!”

VOX ”Când o veni preotul care vrea să slujească aici, afară! Să vină al nostru.

VOX ”Acum, noaptea, au venit să schimbe preotul nostru de aici, ceea ce nu e normal. Noi nu vrem să vină alt preot la noi în parohie.”

VOX ”Nu i-am lăsat să intre în biserică să predea inventarul.”

Primarul localități a avizat protestul enoriașilor, care spun că vor manifesta zilnic în curtea bisericii.

ION BAICEA, primar, com. Costești, jud. Argeș ”Nu mă așteptam ca din cauza... să se întâmple așa ceva în Costești! Eu sunt de partea cetățenilor. Dacă enoriașii îl doresc pe preotul Ene, sunt alături de ei.”

Primarul Costeștiului susține că nu a fost înștiințat de forurile Bisericii Ortodoxe Române cu privire la schimbarea preotului-paroh.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înmormântarea unui preot din Dorohoi, supravegheată de polițiști ( 18 Octombrie 2020 )

  Înmormântarea unui preot din Dorohoi, decedat, pe 15 octombrie, din cauza bolii COVID-19, organizată în condiții restrictive! Circa 50 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au supravegheat înhumarea preotului...

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2