Date companie
 
 
 
 

Scandal între ciobani, într-o comună din județul Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, mehedinti, licitatie, pasune, ciobani, obarsia, closani
 

Scandal între ciobani, într-o comună din județul Mehedinți! Totul a pornit de la 40 de hectare de pășune, pe care aceștia urmează să-și ducă animalele la pãscut. Ciobanii sunt supãrați, din cauză cã angajații primãriei au acceptat la licitația pentru pãșune un cioban cu vizã de flotant în comunã, care are oile la o stânã, tocmai pe lângã București. Localnicii susțin cã legea pajiștilor obligã primãria sã acorde întâietate la arendarea pãșunilor crescătorilor de animale din comunitate. Mai mult, ei spun cã rivalul de la București nici măcar nu are animale și că, de fapt, ar vâna doar subvenția.

VOX "Dumnealor, cei care sunt concurenți cu mine la licitație, că eu sunt participant la licitație, nu au ținut niciodată animale pe raza comunei. Nu are nici în prezent. Spune cã are la București. Problema cu omul ãsta, nu îl știm, nu l-am vãzut niciodatã, vine din altã parte. Cã are animale, cã cumpãrã, spune cã are și zice cã ar avea buletin de Obârșia."

Crescãtorul de animale din București susține că are dreptul sã participe la licitație.

VOX "Eu de nouă ani am cumpãrat, aici, pãmânt. De nouă ani mã lupt sã aduc oile aici. Nu am reușit, pentru cã nu am atâta pământ. Am 500 de animale. Acum, se liciteazã muntele și cu acest scop am venit, sã licitez. "

Reprezentații primãriei au explicat cã nu îi puteau interzice participarea la licitație crescãtorului de animale din București, pentru cã are vizã de flotant în comună.

GHEORGHE MOTEA, secretar, Primăria Obârșia Cloșani "Conform regulamentului și caietului de sarcini, se încadrează, și noi nu am putut sã îl eliminãm, pentru cã, altfel, ne-ar fi dat în judecatã și ne-ar fi câștigat."

După certuri și contestații, licitația s-a ținut până la urmă și a fost câștigatã de ciobanii din comună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Patru firme, înscrise la licitația pentru contractul de construire a segmentului Suplacu de Barcău-Chiribiș din A3 ( 21 Martie 2021 )

  Patru firme de construcții concurează pentru realizarea segmentului de 26 de kilometri ce face parte din Autostrada Transilvaniei și leagă localitățile Suplacu de Barcău și Chiribiș, din județul Bihor! Reprezentanții...

 • Finalizarea secțiunii Boița - Cornetu din autostrada Sibiu - Pitești, abia peste șapte ani ( 17 Februarie 2021 )

  Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.

 • Magistrala 6 de metrou Băneasa - Otopeni, un proiect mort ( 1 Februarie 2021 )

  Metroul până la Aeroportul Otopeni, un proiect ambițios, înăbușit încă din fașă! Documentația pentru organizarea licitației privind execuția magistralei de metrou Băneasa - Aeroportul Otopeni a fost respinsă...

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2